NRK Meny
Normal

Redd trær og vind

- Jeg trodde mor og far var døde jeg. Åtte år gamle Magnus Nordsletten er fortsatt redd etter tornadoen som rammet Biri i sommer

Tornado på Biri ødela campingplass
Foto: NRK

- Nå er jeg redd for vanlig vind også, og for trær! Åtte år gamle Magnus fikk seg en støkk han aldri glemmer, da tornadoen traff campingplassen på Biri for to måneder siden.

Tre knuste campingvogna

Magnus satt inn i campingvogna og lekte da tornadoen kom mot campingplassen som en grå vegg. Først ble campingvogna kasta rundt. Så knakk ei 200 år gammel furu som en fyrstikk og knuste campingvogna.

Utrolig nok kunne 8-åringen klatre uskadd ut. Men opplevelsen har satt dype spor.

- Er så redd

- Det er litt tøft at han har blitt så redd. Han tenker på så mye som kan skje nå etterpå, forteller mor Else Marie Ringvold.

De første ukene etter tornadoen turte ikke Magnus å være ute. Nå er han igjen ute og leker med vennene sine, men hvis det blir dårlig vær, så blir han redd. Redd for trær og vind.

Tror trærne skal velte

- Jeg føler at trærne skal bikke og treffe meg. Jeg føler det inni meg. Men ho mor sier jo alltid at jeg ikke burde tenke på det, men jeg MÅ tenke på det, på en måte... sier Magnus. 

Det er ikke rart han er redd. Faren ble nesten truffet av treet som brakk. Storebror Ottar rakk akkurat å kaste seg under bilen før treet smalt over campingvogna.  

Ny campingvogn

Nå er Magnus rask til å klatre opp på mors fang når det begynner å suse i trærne. Og mor trøster, mens syns det er leit at han har blitt så redd.

Nå har familien kjøpt ny campingvogn, og i helga var de på tur for første gang siden tornadoen.

- Det var artig. Men det var et skikkelig skakt tre rett ved oss. Ganske høyt og gammelt og. Det er jo ikke så mye vind som skal til da, tror jeg....