NRK Meny
Normal

Rally Norway unngår konkurs

Rally Norway er sikret videre drift. Alle kreditorene har gått med på å slette halve gjelda.

Even Wiger

Daglig leder i Rally Norway, Even Wiger, er lettet over at alle kreditorene nå har gått med på å slette gjeld. (Arkivfoto)

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Daglig leder i Rally Norway sier i en pressemelding at han er lettet og at fokuset nå er få nye VM-runder i Innlandet.

- Det er stor lettelse at vi nå kommer videre, og det viser at arbeidet vi har lagt ned for å finne framtidige løsninger, har vært riktig prioritering, fastslår Even Wiger, daglig leder i Rally Norway.

Millionunderskudd

De norske rally VM arrangørene gikk med dundrende underskudd.

Sviktende billettsalg og at det ikke fikk så mange sponsorer som de hadde forventet, førte til at Rally Norway og Rally VM Invest satt igjen med et underskudd på over 17 millioner kroner.

Den eneste måten å unngå konkurs på var å få slettet gjeld, og i de siste ukene har Rally Norway og Rally VM invest hatt løpende kontakt med kreditorene.

I dag gikk den siste kreditoren med på gjeldssanering. I tillegg har Hedmark Fylkeskommune, som er den største kreditoren, tilført ny kapital til selskapet.

Wiger sier i pressemeldingen at han hele tiden har hatt tro på å finne en løsning for å redde Rally Norway.

- Eiere, styret og jeg selv er lettet over at vi fant en løsning. Det hadde vi tro på hele tiden, men det har vært svært krevende, spesielt den siste tiden. Nå er jeg rett og slett sliten, sier Wiger.

Håper på nye VM-runder

Til tross for at årets runde gikk med dundrende underskudd, er Wiger klar for nye norske rally-runder. Det internasjonale motorsportsforbundet har i tillegg bestemt at det bare skal avvikles 12 VM-runder i rally fra 2009.

Det er bare en styrke for de norske arrangørene, mener Wiger.

- Det er en styrke for oss. Hvis dette innebærer god forutsigbarhet, og en mulig løsning om arrangement annet hvert år, vil ikke lenger spørsmålet være ”om Norge får” – det som henger igjen da, er ”når Norge får”. Denne forutsigbarheten betyr lavere kostnader for teamene og vil inspirere flere team til å satse, og når vinter skal være en del av mesterskapet, så kommer de ikke utenom Norge i fremtiden, sier Even Wiger i pressemeldingen.