NRK Meny
Normal

Prøysen-sjef trekker seg

Lederen for Prøysenhuset i Ringsaker trekker seg i protest mot kommunens fremtidsplaner for museet.

Prøysenhuset på Rudshøgda

Ringsaker kommune overtar driften av Prøysenhuset og museet skal fornyes.

Foto: Erlend Moe / NRK

Prøysenhuset ønsker ny utstilling

Anne Strømmen trekker seg i protest som leder av Prøysenhuset.

Foto: Stein S. Eide / NRK

Ringsaker kommune overtar ansvaret for driften av Prøysenhuset på Rudshøgda fra 1. april, etter at Hedmark fylkesmuseum har drevet museet de siste årene.

Men ledelsen for museet og kommunen har ikke vært enige om hvordan museet skal utvikles videre, og nå har Prøysenhus-sjef Anne Strømmen sagt opp i protest etter syv år i stillingen.

– Fremtidsplanene for museet ivaretar ikke Alf Prøysens forfatterskap. Derfor velger jeg å slutte, sier Anne Strømmen til Ringsaker Blad.

Opplevelsessenter

Prøysenhuset har de siste årene hatt nedgang i besøket, og utstillingen er gammel og utdatert.

I forbindelse med Prøysen-jubileet neste år skal museet fornyes og bli mer et opplevelsessenter enn et museum. Fornyelsen gjøres med betydelig økonomisk hjelp fra finansmannen Arthur Buchardt.

Buchardt og Ringsaker kommune planlegger å bygge et 1800 kvadratmeter stort opplevelsessenter i tilknytning til Prøysenstua. Kommunen planlegger å selge den nåværende bygningen som huser dagens museum.

– Trist

Både lederen av Prøysens venner, Knut Sagstuen, og kultursjef i Ringsaker kommune, Asle Berteig, beklager oppsigelsen til Anne Strømmen.

– Hun har gjort en god jobb, og det er trist at hun er uenig med oss, sier Berteig.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND