NRK Meny
Normal

Politiker siktet for drap

Mannen som er siktet for å ha drept sin tidligere samboer på Gjøvik i dag, er tidligere FRP-politiker. Han ringte selv til politiet og fortalte om drapet. I kveld startet Kripos undersøkelser i huset.

Kripos undersøker huset i Gjøvik der en kvinne ble drept tirsdag.
Foto: Jorun Vang, NRK

Mannen ble eksludert fra Fremskrittspartiet i november i fjor. Nå er han uavhengig medlem i kommunestyret i Gjøvik.

Kvinnen ble funnet drept i dette huset.
Foto: Jorun Vang / NRK

Den tidligere samboeren hans, en kvinne i 40-åra, ble drept med et stikkvåpen i huset til mannen i formiddag.  

- Hun hadde voldsalarm, og den ble utløst klokka 11.07. Like etterpå ringte den tidligere samboeren hennes til politiet og fortalte at han hadde drept henne, sier stasjonssjef ved Gjøvik politistasjon, Terje Ottersen. 

Stasjonssjef ved Gjøvik politistasjon, Terje Ottersen
Foto: Jorunn Vang / NRK

Truet flere ganger

Kvinnen hadde voldsalarm fordi hun flere ganger tidligere var blitt truet av mannen som nå er siktet for drapet. Det er uklart hva kvinnen gjorde i huset til den tidligere samboeren sin.

Han er nå siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Han er varetektsfengslet for fire uker.

Kommunepolitiker

Mannen som er siktet for drapet, er medlem i Gjøvik kommunestyret. Etter at han ble eksludert fra Fremskrittspartiet i november i fjor, er han uavhengig medlem i kommunestyret.

Både kvinnen som er drept og mannen er i 40-åra.

Politiet vil foreløpig ikke si noe mer om de to. De vil ikke si noe om motivet for drapet.

KRIPOS kom til Gjøvik i kveld for å bistå i etterforskningen.

Ubehagelig, synes nabo

Lazar Nicodemus er nabo til den drepte kvinnen på Gjøvik
Foto: Jorun Vang, NRK

Naboene til den drepte kvinnen er oppskaket. Lazar Nicodemus er nærmeste nabo.

- Det er veldig ubehagelig og rett og slett skremmende, sier Nicodemus. Han var hjemme tirsdag formiddag og så politibilen og ambulansen. Men ellers merket han ingenting.

Han forteller at de bor i et rolig boligområde med flere eldre folk og at de aldri har hatt bråk eller opplevd noe som dette før.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tre fikk forenklet forelegg

    Tre personer fikk forenklet forelegg etter at de ble tatt i fartskontroll på riksvei 25 ved Flishøgda i Elverum lørdag kveld. Høyeste hastighet ble målt til 115 kilometer i timen i en 80 sone.

  • Rolig start for Røde Kors

    Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark var operative med 16 korps, hvorav 9 av de var på vaktstasjoner palmelørdag. Røde Kors melder om at utfarten var middels til liten. De fikk inn rapporter på tre skader totalt. To på Budor og i Brøttum mottok de ett alvorlig sykdomstilfelle, som ble sendt til sykehus.

  • To leteaksjoner i Oppland

    Røde Kors har hatt to leteaksjoner hittil i påsken. En leteaksjon på Spiterstulen i Gudbrandsdalen, og en leteaksjon på Valdresflye/Jotunheimen. Begge aksjonene hadde positive utfall. Nordre Land Røde Kors melder også om ni skader så langt i påskefjellet.