NRK Meny
Normal

Politiker siktet for drap

Mannen som er siktet for å ha drept sin tidligere samboer på Gjøvik i dag, er tidligere FRP-politiker. Han ringte selv til politiet og fortalte om drapet. I kveld startet Kripos undersøkelser i huset.

Kripos undersøker huset i Gjøvik der en kvinne ble drept tirsdag.
Foto: Jorun Vang, NRK

Mannen ble eksludert fra Fremskrittspartiet i november i fjor. Nå er han uavhengig medlem i kommunestyret i Gjøvik.

Kvinnen ble funnet drept i dette huset.
Foto: Jorun Vang / NRK

Den tidligere samboeren hans, en kvinne i 40-åra, ble drept med et stikkvåpen i huset til mannen i formiddag.  

- Hun hadde voldsalarm, og den ble utløst klokka 11.07. Like etterpå ringte den tidligere samboeren hennes til politiet og fortalte at han hadde drept henne, sier stasjonssjef ved Gjøvik politistasjon, Terje Ottersen. 

Stasjonssjef ved Gjøvik politistasjon, Terje Ottersen
Foto: Jorunn Vang / NRK

Truet flere ganger

Kvinnen hadde voldsalarm fordi hun flere ganger tidligere var blitt truet av mannen som nå er siktet for drapet. Det er uklart hva kvinnen gjorde i huset til den tidligere samboeren sin.

Han er nå siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Han er varetektsfengslet for fire uker.

Kommunepolitiker

Mannen som er siktet for drapet, er medlem i Gjøvik kommunestyret. Etter at han ble eksludert fra Fremskrittspartiet i november i fjor, er han uavhengig medlem i kommunestyret.

Både kvinnen som er drept og mannen er i 40-åra.

Politiet vil foreløpig ikke si noe mer om de to. De vil ikke si noe om motivet for drapet.

KRIPOS kom til Gjøvik i kveld for å bistå i etterforskningen.

Ubehagelig, synes nabo

Lazar Nicodemus er nabo til den drepte kvinnen på Gjøvik
Foto: Jorun Vang, NRK

Naboene til den drepte kvinnen er oppskaket. Lazar Nicodemus er nærmeste nabo.

- Det er veldig ubehagelig og rett og slett skremmende, sier Nicodemus. Han var hjemme tirsdag formiddag og så politibilen og ambulansen. Men ellers merket han ingenting.

Han forteller at de bor i et rolig boligområde med flere eldre folk og at de aldri har hatt bråk eller opplevd noe som dette før.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ønsker tips om brann

    Politiet ønsker tips fra publikum som har sett en mørkkledd person i forbindelse med en brann i Raufoss i kveld. Politiet tror brannen er påsatt etter funn av paller på en kasse over et kjøleaggregat, samt at det er sikret en video av hendelsen.

  • Brann i søppelkasse ved rådhus

    Det begynte å brenne i en søppelkasse utenfor rådhuset på Raufoss ved 21.30-tida. Brannen ble raskt slukket. Brannårsaken er ikke kjent, men politiet utelukker ikke at den kan være påsatt og gjør søk i området. Et vindu ble ødelagt i brannen.

  • Storseier for Lillehammer

    Lillehammer vant hele 5–1 over Stavanger oilers i en kamp i eliteserien i ishockey i kveld. Kampen ble dramatisk for Lillehammers Emil Nyhus som ble sendt til sykehuset etter en takling. Ifølge TV2 skal han ha fått en kraftig hjernerystelse.