NRK Meny
Normal

Politiet advarer: Barn forsøkt lokket inn i bil med godteri

For andre dag på rad er elever forsøkt lokket inn i en bil ved en skole i Lillehammer. Politiet kommer til å patruljere skolevegene flere steder i ettermiddag.

Røyslimoen skole

LOKKET: Det var to gutter på vei til Røyslimoen skole i dag tidlig som ble forsøkt lokket inn i en bil med godteri.

Foto: Roy Allan Larsen / NRK

I går ble to barn forsøkt lokket inn i en bil på skoleveien ved Vingar skole. I dag har det samme skjedd ved skoleveien til Røyslimoen skole.

Det var rett etter klokka 08 i dag tidlig at to brødre på vei til skolen ble oppsøkt av en mann i en bil som tilbød dem godteri.

– De to guttene ble redde og løp sin vei. Bilen forsvant også, forteller politioverbetjent Øyvind Bjerke i Gudbrandsdal politidistrikt som ser alvorlig på hendelsen og jobber fullt med å finne den eller de som gjorde dette.

To forskjellige biler?

Rektor Trude Halvorsen på Røyslimoen skole

TOK TAK: Rektor på Røyslimoen skole, Trude Halvorsen, sier de meldte fra til politiet om hendelsen og at de har tatt var på elevene som opplevde dette og foreldrene er varslet.

Foto: Roy Allan Larsen / NRK

Rektor på Røyslimoen skole, Trude Halvorsen, opplyser at elevene er ivaretatt og foreldrene er varslet.

Etter hendelsen på Vingar skole på torsdag var politiet i Lillehammer interessert i å komme i kontakt med eieren av en sølvgrå stasjonsvogn som skal ha vært observert i området ved skolen.

I dag har de to guttene forklart at bilen så annerledes ut, selv om fremgangsmåten er helt lik det som skjedde i går.

– Ungene sier det var en blåaktig varebil som stoppet ved dem. Vi må ha øynene åpne for at det er to forskjellige biler, eller at ungene har litt forskjellig opplevelse av type bil, sier Bjerke.

– Er det overvåkningskameraer i området som kan ha fanget opp noe?

– Så langt har vi ikke kommet, men ut fra tidligere erfaring er det få kameraer som fanger opp biler i det området, forteller politioverbetjenten.

Vil være til stede på skolevegen

Politioverbetjent Øyvind Bjerke er ikke overrasket over omfanget.

SKAL PATRULJERE: Politiet varsler at de vil patruljere på skolevegen ved flere skoler i Lillehammer i ettermiddag. Det sier politioverbetjent Øyvind Bjerke i Gudbrandsdal politidistrikt.

Foto: Arne Sørenes / NRK

I dag har skoleledere i Lillehammer sendt ut melding til alle foreldre med informasjon om det som har skjedd, og med råd til hva man skal gjøre.

Skolen oppfordrer i meldingen barna til å gå flere i følge når de går til og fra skolen, og at foreldrene skal snakke med barna om at de ikke skal bli med fremmede eller ta imot noe av folk de ikke kjenner.

Politiet vil være til stede blant skoleelevene i ettermiddag.

– Vi har patruljert ved Vingar skole med både uniformerte og sivile biler siden i går, men ved skoleslutt i dag vil vi intensivere overvåkningen av skolevegen for en del skoler i Lillehammer-området, forteller Øyvind Bjerke.