NRK Meny
Normal

Per Brogeland blir ny KIL-trener

Per Brogeland har signert en to-årskontrakt med Kongsvinger Toppfotball.

Per Brogeland

Per Brogeland gjør comeback som KIL-trener for tredje gang.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Det er Åge Steen i KILs sportslige utvalg som bekrefter dette til glomdalen.no. Brogeland har signert kontrakt og alt skal nå være klart.

– Innstilt på å jobbe hardt

– Han er blitt informert gjennom hele prosessen, og han er veldig motivert og inspirert over å komme tilbake til KIL. Han er innstilt på å jobbe hardt og jeg kjenner Per så godt at jeg vet han vil stå på for å gjøre en kjempejobb for KIL, sier Åge Steen til glomdalen.no.

Brogeland har i to perioder vært trener for KIL. Sist i 1998/99 da han måtte ga av etter noe uventet nedrykk fra eliteserien til 1. divisjon for KIL. Nå er han i ferd med å avvikle sitt arbeidsforhold til Eidsvold Turn der han har jobbet som sportssjef og trener. Turn rykket ifølge glomdalen.no ned til 3. divisjon etter årets sesong.

Brogeland bekrefter at han har kommet til enighet med KIL om en avtale, men vil ikke kommentere saken før en pressekonferanse i morgen.

Riktig mann til jobben

Jørn Karlsrud i KILs sportslige utvalg mener at Brogeland fyller kravene som KIL har til en hovedtrener.

– KIL skal ha en mann som fyller hovedrolletrenerrollen og samtidig må ta seg at sportslige oppgaver i klubben. Vedkommende må ha en stor arbeidskapasitet, bygge treningskultur, strarte nettverksbyggin mot lokale klubber og være en god leder, sier Karlsrud til glomdalen.no.

Brogeland tar over etter Tony Gustavsson som valgte å gå av etter at KIL rykket ned fra eliteserien etter årets sesong.

  • HVA MENER DU?
  • ER PER BROGELAND RETT MANN FOR JOBBEN SOM KIL-TRENER?