NRK Meny
Normal

Nytt ulveangrep

Det har vært et nytt ulveangrep på sau i Rendalen med tap av 19 dyr.

Ulv
Foto: Nyhetsspiller

- Ulveangrepet har skjedd enten natt til fredag eller fredag morgen. Sauene er enten revet ihjel, eller var så stygt skadet at de måtte avlives.

Det sier jaktleder i fellingslaget i Rendalen, Svein Erik Bjørke, til NRK fredag kveld.

Bjørke opplyser at ulveangrepet skjedde ved Vangvollen ikke langt fra Kalbergsætra, sør for Harsjøen, og er dokumentert av Statens naturoppsyn (SNO).

Sju mann jakter

Det er gitt fellingstillatelse på to ulver i Rendalen som ligger utenfor ulvesonen. Tillatelsen varer til tirsdag i neste uke.

Det var Svein Erik Bjørke som observerte de to ulvene på 400 meters avstand onsdag. Men det er for langt hold til å skyte og treffe ulvene på. Avstanden bør ikke være over 100 meter.

Bjørke forteller at fellingslaget på sju mann er utpostert også natt til lørdag, og at jakta fortsetter så lenge tillatelsen gjelder, eller til de har tatt ulvene.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Niendeplass for Johansson

    Hopperen Robert Johansson fra Søre Ål endte på niendeplass under dagens verdenscuprenn i Engelberg. Johansson lå på andreplass etter første omgang etter et sterkt hopp, men klarte ikke helt å følge opp i den andre omgangen.

    Robert Johansson
    Foto: Ole Martin Sponberg / NRK
  • Langt hopp av Lundby

    Maren Lundby fra Kolbukameratene er i storform. Under første omgang av laghoppingen fra Hinterzarten hoppet Lundby 109 meter, lengst av samtlige hoppere. Det norske laget ligger på sjuendeplass etter første omgang. Japan leder foran Tyskland.