NRK Meny
Normal

Nye spor etter ulv

Ulvejakta er i gang igjen i Rendalen og Løten etter nye funn av skadde sauer.

Ulv skutt i Elverum 20.06.2007

Denne hannulven ble skutt i Elverum onsdag 20., den gang uten tillatelse. Nå er to jaktlag ute for å felle to av hans artsfrender i Løten og Rendalen.

Foto: Ingrid Høsøien Indseth / NRK

- Søndag fant vi seks sauer som er bekrefta bitt av ulv, og som måtte avvlives, forteller leder for jaktlaget i Rendalen, Svein Erik Bjørke.

De er sju mann på post på Hanestadkjølen natt til mandag.

Også i Løten er jakta i gang igjen.

- Vi fant en sau som var tatt av ulv på Åmot-sida, og starta jakta søndag ettermiddag, sier jaktleder i Løten, Arild Sørby.

Fredag ga fylkesmannen tillatelser til å felle to ulver, men jaktlagene avventa nye spor etter ei resultatløs jakt natt til lørdag.

Fellingstillatelsene går ut fredag.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Blir ikke rik på skihopping

  Henrik Kristoffersen tjente dobbelt så mye på én seier enn OL-gullvinner Maren Lundby (bildet) har gjort hele denne sesongen på skihopping. Det skriver Aftenposten. Maren Lundby har tjent inn 297 400 kroner i premiepenger i verdenscupen.

  Maren Lundby
  Foto: Helle Fjelldalen
 • Uklart når veg åpnes etter snøras

  Det er ikke klart når fylkesveg 435 mellom Otta og Nord-Sel igjen kan åpnes for vanlig trafikk, etter snøraset i morges. Vegen er snart ryddet, men en geolog skal undersøke om det er fare for nye ras. Ingen personer eller biler ble tatt.

  Raset som stenger vegen
  Foto: Even Lusæter / NRK
 • Tak rast ned på lagerbygning.

  Inger personer ble skadd da taket på en lagerbygning på Fagernes raste sammen. Dette er en bygning inne på avsperret område. Politiet er på stedet for etterforskning.