NRK Meny
Normal

Nye søk etter drept kvinne

Til våren setter politiet i gang nye søk etter kvinnen som en mann i 60-årene hevder han drepte og dumpet på Finnskogen for 23 år siden.

Politiadvokat Sturla Henriksbø

TILSTOD DRAP PÅ SAMBOEREN I FJOR: Politiadvokat Sturla Henriksbø leder etterforskningen i saken hvor en 60-årig kontaktet politiet i fjor for å tilstå at drapet sin samboer 23 år tilbake.

Foto: Heidi Fjørtoft Klokk / NRK

– Det har tatt tid å innhente opplysninger om hvordan området så ut i 1992. Men nå har vi mer informasjon, som vi håper skal hjelpe oss til å gjøre flere funn etter at snøen er borte og våren er kommet, sier politiadvokat Sturla Henriksbø i politiet i Oslo.

Det var i november i fjor at en mann i 60-årene meldte seg for politiet i Våler, og fortalte at han hadde drept sin daværende samboer i 1992. Etterpå skal han ha gravd ned liket ved Svullrya på Grue Finnskog.

Flere søk etter liket

Politiet gjorde flere søk i området hvor han forklarte at liket ble gjemt, uten å gjøre noen funn. Mannen ble også varetektsfengslet, men er nå løslatt.

– Varetekt var viktig til å begynne med for å unngå bevisforspillelse. Men nå er det ingen fare for det lenger, og derfor ikke påkrevet å holde han fengslet, forklarer Henriksbø.

Saken er fortsatt under etterforskning, og politiet tror nå de har fått en bedre oversikt over området der kvinnen skal ha blitt gravd ned. Gjør de nye funn kan fengsling bli aktuelt på nytt.

– Finner vi nok til at drapet kan bevises så blir det tiltale og rettssak, og blir han dømt så må jo dommen sones, sier Henriksbø.

Mannen fastholder fortsatt at han begikk drapet.

Ingen meldte kvinnen savnet

Den siktede mannen skal ha bodd sammen med kvinnen i en leilighet på Grünerløkka, og hun forsvant sporløst.

Hele 23 år senere er hun fortsatt å finne i offisielle registre, som en 59 år gammel kvinne fra Oslo, uten fast bopel.

Men til tross for at det er 23 år siden kvinnen sist ble sett i live, var det ingen som meldte henne savnet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Trailere kolliderte i Hedmark

  To trailere har kollidert på riksvei 3 ved Lonåsen nord for Tynset i Hedmark. Nødetatene er på vei til stedet. To personer undersøkes av helsepersonell.

  Laster Twitter-innhold
 • Ung mann kjørte uten førerkort

  Politiet i Innlandet stoppet lørdag kveld en ung mann i Lillehammer, som kjørte bil uten å ha gyldig førerkort. Forholdet blir anmeldt.

 • Øyertunellen stengt

  E6 skal være stengt i Øyertunellen i retning Lillehammer, melder vegtrafikksentralen øst på Twitter lørdag kveld. Årsaken skal være at det ligger gjenstander i vegbanen.