NRK Meny
Normal

Nokas-dømt blir vaktmester i Løten

Nokas-dømte Erling Havnå skal trolig sone resten av straffen i Løten. Havnå forteller til VG at han mot egen vilje sendes ut av Bastøy fengsel.

Erling Havnå

Erling Havnå (57) skal sone resten av straffen sin i Løten i Hedmark. Det sier han til VG.

Foto: Leif Dalen/NRK

Havnå skal først ha permisjon i to uker. Deretter blir han sendt til Løten for hjemmesoning. Han skal bo sammen med kjæresten, skriver VG.

Vil ikke ut av fengslet

Flyttingen til Løten skal ikke være frivillig.

– Jeg ønsket ikke dette selv, så det blir litt vemodig. Jeg ønsket ikke å forlate Bastøy, sier Erling Havnå til VG.

I Løten skal han jobbe som vaktmester og drive med noen småprosjekter. Han holder også foredrag for kriminalomsorgen og antar at det kan bli mer av det.

Knuste glass med 113 skudd

NOKAS Havnå

Erling Havnå ble dømt til 16 års fengsel for Nokas-ranet.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

57 år gamle Erling Havnå ble dømt til 16 års fengsel for Nokas-ranet i Stavanger i 2004 og ransforsøk på Postens Brevsenter i Oslo.

Under ranet forsøkte Havnå å slå inn bakruta i Nokas-bygningen med slegge, men vinduet var solid og ranerne måtte i stedet bruke 113 skudd for å knuse glasset, skriver VG.

Han har ikke søkt om prøveløslatelse, slik flere av de andre Nokas-ranerne har gjort.

Kan ikke bekrefte

Lederen for Hedmark og Oppland friomsorgskontor, Elisabeth Hopteigen, kan verken bekrefte eller avkrefte at Havnå skal ha hjemmesoning i Løten.

– Jeg er ikke kjent med denne saken og vet ikke hva slags planer det er for Havnås soning, sier hun.

På generelt grunnlag bekrefter Hopteigen at det er friomsorgen i Hedmark og Oppland som har ansvaret for de som skal sone hjemme i denne regionen.

Er ute av fengslet

Fengselslederen i Bastøy fengsel, Tom Eberhardt, bekrefter overfor NRK Hedmark og Oppland at Erling Havnå ikke lenger er på Bastøy.

– Utover det har jeg taushetsplikt, sier Eberhardt.

Til VG sier Erling Havnå at det er greit å komme ut, fordi man jo må videre. Han sier også at han ikke har kontakt med de andre Nokas-ranerne.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND