Normal

Nesten bukseløs under Mor Åses død

Regnvær skapte uønsket dramatikk under forestillingen.

Dennis Storhøi
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Som nordmenn flest er også Dennis Storhøi opptatt av været. Naturlig nok da han for tredje år på rad spiller rollen som Peer Gynt på friluftsscenen ved Gålåvatnet i Gudbrandsdalen. Da kan været føre til uønsket dramatikk.

Nesten i truse under Mor Åses død

Dennis Storhøi og Kari Simonsen, Peer Gynt

Dennis Storhøi og Kari Simonsen under forestillingen i 2008.

Foto: Rainer Prang / NRK

- Jeg tåler ikke ull og har derfor en bukse av bomull. Under torsdagens forestilling regnet det voldsomt og bomull suger jo til seg vann. Til slutt ble buksa blytung og bukseselene røyk. Midt under Mor Åses død, forteller Storhøi.

Dermed kunne den tragiske scenen fått en litt uventet tolkning.

- Men etter det har været vært fint. Det er bra for dårlig vær blir jo en utfordring, både for oss og publikum, sier Storhøi.

Dennis Storhøi, Peer Gynt-Spelet

Dennis Storhøi som den moderne utgaven av Peer Gynt.

Foto: Rainer Prang / NRK

- Ikke moro å pugge

Dennis Storhøi har fått fantastiske kritikker for sin tolkning av rollen. I år tar han sitt tredje år som Peer Gynt. Og Storhøi har sine metoder for å huske det krevende manuset, på døladialekt.

Dennis Storhøi, Peer Gynt-Spelet
Foto: Rainer Prang / NRK

- Jeg synes ikke det er moro å pugge. Derfor prøver jeg å finne det morsomme i det jeg skal lære meg. I tillegg prøver jeg å lære ordene ved å legge handlingen inn i kroppen. Slik at både kroppen og hodet husker hva som skal sies, sier Storhøi.

Dennis Storhøi (t.v.) og Mari Maurstad

Dennis Storhøi (t.v.) og Mari Maurstad under forestillingen i 2008.

Foto: Rainer Prang / NRK

Nå har skuespilleren noen dager fri før de fire siste forestillingene. Da prøver han å gå turer og bevege seg mest mye. For 50 åringen legger ikke skjul på at alderen merkes.

- Dette er jo også en meget fysisk krevende forestilling. Det tar tid å få tilbake energien etter en lang periode med prøver og forestillinger, sier Storhøi.

De siste forestillingene av årets Peer Gynt spilles 4., 5., 6. og 7. august. Alle dager kl. 19.30