NRK Meny
Normal

Nå er utbyggingen i gang

I dag ble det markert at den felles utbyggingen av E6 og Dovrebanen er i gang. Prosjektet har en prislapp på hele 10 milliarder kroner.

Video E6 - Dovrebanen

Fellesprosjektet E6 og Dovrebanen er et samarbeid mellom Jernbaneverket og Statens Vegvesen.

Samferdselsministeren

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa åpnet utbyggingen.

Foto: Stig Karlo Helstrøm / NRK

Fellesprosjektet mellom Jernbaneverket og Statens vegvesen skal bli til dobbeltspora jernbane mellom Eidsvoll og Hamar og firefelts E6 mellom Gardermoen og Kolomoen.

– Tenk hva slags steg dette er for å binde Innlandet og hovedstadsregionen bedre sammen, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Det er første gang det er en felles utbygging av veg og jernbane langs Mjøsa. Anleggstarten for det største utbyggingsprosjektet på fastlandet i Norge i år var på Minnesund klokka 13.15 i dag

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Nytt nei til gjenopptakelse

  Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker har nok en gang sagt nei til å gjenoppta saken rundt brannen på Øvre Sukkestad gård i 2010.Det skriver avisa Oppland Arbeiderblad. Mannen insisterer på at han er uskyldig dømt.

  Brann Østre Toten
  Foto: Jon Harald Gjesdal
 • Kartlegging av fastlegekontor

  Ingen fastlegekontor i Hedmark og Oppland er blant de ti beste i landet, viser kartlegging fra Forbrukerrådet. I Oppland kommer Gran legesenter best ut, mens Tangen legesenter topper i Hedmark. Sjekk ditt eget fastlegekontor på nrk.no

 • Tatt i fartskontroll på Tynset

  En sjåfør ble ilagt forenklet forelegg i en laserkontroll på Aumliveien på Tynset i morges. Høyeste hastighet var 49 kilometer i 30 sone.