NRK Meny
Normal

Moren forklarte seg: – Trodde aldri det skulle skje noe annet enn at han skulle få «grisebank»

GJØVIK TINGRETT (NRK): Den tiltalte kvinnen forklarte at hun trodde de bare skulle prate med Nils Olav Bakken. Hun hevdet i retten i dag at de ikke hadde noen plan utover dette.

Tiltalt 44-åring

TILTALT: 44-åringen fortalte om hvordan de tre tiltalte tok med seg Nils Olav Bakken til Veståsen en sen kveld i september i fjor.

Foto: Line Fosser Vogt / NRK

Den 44 år gamle kvinnen startet sin frie forklaring onsdag ettermiddag med å fortelle om hvordan hun fikk vite at et familiemedlem skulle ha blitt utsatt for et påstått overgrep. Etter å ha kontaktet politiet, bestemte hun seg for å ikke anmelde saken fordi det var gått så lang tid.

Tidligere i dag forklarte sønnen seg om morens rolle da Nils Olav Bakken ble drept på Veståsen i september i fjor. Han forklarte at moren ga ham hansker og hentet en kniv fra bilen på åstedet.

Trodde de skulle prate

44-åringen forklarte at hun trodde de reiste til Bakken for å prate med ham. Hun begrunnet tidspunktet med at de reiste sent fordi hun hadde barn som lå og sov hjemme. Ifølge 44-åringen kjørte hun, sønnen og 36-åringen rundt i Dokka før de dro hjem til Bakken.

– Vi kjørte noen runder. Det var helt vanlig når jeg kjørte med (den tiltalte 36-åringen) og (den tiltalte 20-åringen).

– Vi så det var lys hos Bakken og da spurte (den tiltalte 36-åringen) om vi skulle spørre om han ville være med å kjøre en tur for å prate, forklarte kvinnen.

– Jeg var ikke så veldig komfortabel med situasjonen

44-åringen forklarte at de fire kjørte noen runder i Dokka før de etter hvert satt kursen mot Veståsen.

– Jeg var ikke så veldig komfortabel med situasjonen. Vi hadde ikke egentlig noen plan, sa kvinnen.

Etter å ha pratet med Bakken på Veståsen, spurte 36-åringen ifølge den tiltalte kvinnen om de skulle skremme Bakken. 44-åringen forklarte at hun tok frem en kniv og at det etter hvert oppstod kaos. Kvinnen forklarte at hun gikk til bilen før knivstikkingen fant sted.

– Dette var en situasjon som hun ikke hadde kontroll over og disse forholdene utviklet seg utenfor hennes mulig til å påvirke situasjonen, sier kvinnens forsvarer Arnor B. Ilstad

Trodde Bakken skulle få «grisebank»

44-åringen hevdet at hun og sønnen begge satt i bilen og så at «alt ble lyst».

– Jeg trodde aldri det skulle skje noe annet enn at han skulle få «grisebank», forklarte kvinnen.

Da den tiltalte 36-åringen kom tilbake til bilen, konfronterte 44-åringen ham med hva som hadde skjedd. Ifølge kvinnen spurte sønnen hva 36-åringen hadde gjort. 36-åringen fortalte ifølge 44-åringen at han hadde brukt bensinen de hadde med seg.

44-åringen fortalte at hun og sønnen vurderte om de skulle melde seg, men valgte å ikke gjøre det.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Store problemer på E6

  Det er store problemer både nordover og sørover på E6 i Ringsaker. Mellom Rudshøgda og Moelv er nordgående løp sperret av en kjedekollisjon mellom fire personbiler og to trailere. Sørgående løp ved Bergshøgda sør for Brumunddal er sperret av en trailer som har fått stopp. Det er uvisst når problemene er løst, ifølge politiet.

  Laster Twitter-innhold
 • Ammekyr stengt inne

  Totalt ti ammekyr er stengt inne i fjøset som har rast sammen. fire av dem sitter fast. Det er tyngden av snøen som er årsaken til at fjøset har rast sammen.

 • 20-åring dømt til 10 års fengsel

  Eidsivating lagmannsrett har dømt en 20-åring fra Hamar til fengsel i 10 år for seksuelle overgrep mot 39 jenter. Det skriver HA. Det er ett år mer enn i tingretten. Han er dømt for både fysiske overgrep og overgrep via nettet. Les alt om saken her.