NRK Meny
Normal

Etterforsker mistenkelig dødsfall i Eidskog

Politiet i Hedmark har satt i gang etterforskning etter at en død person ble funnet utenfor en bolig på Tobøl i Eidskog.

Dødsfall i Tobøl i Eidskog

Politiet i Hedmark får nå hjelp av Kripos i etterforskningen.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

En person ble funnet død av en politipatrulje på Tobøl i Eidskog like før klokken 13.00 i ettermiddag.

Politiet anser dødsfallet som mistenkelig, informerer politiet i Hedmark i en pressemelding.

– Med grunnlag i funn på stedet, ønsker politiet å gjøre ytterligere undersøkelser rundt vedkommendes død, opplyser politiadvokat Bjørn Erik Pettersen i Hedmark politidistrikt.

Politiet skal være kjent med identiteten til personen, men ønsker ikke å si noe mer om vedkommendes kjønn eller alder ennå, blant annet av hensyn til de pårørende.

– Vi har teknikere som gjør undersøkelser på stedet. Vi gjør undersøkelser for å finne ut om det har skjedd noe kriminelt, men vi er fortsatt i en veldig tidlig fase av etterforskningen, forklarer han.


Laster kart, vennligst vent...

FUNNET DØD UTENFOR BOLIG: En politipatrulje fant en død mann utenfor en bolig i Eidskog like før klokken 13.00 i ettermiddag.

Bistand fra Kripos

Politiet i Hedmark vil foreløpig ikke gå inn på hva funnene på stedet innebærer.

– Videre etterforskning utover kvelden kan gi oss et bedre svar på hva som har hendt, sier Pettersen.

Politipatruljer og politihunder har søkt etter mulige spor i nærområdet rundt boligen. Kriminalteknikere er også i gang med tekniske undersøkelser på stedet.

– Vi får også bistand fra Kripos, opplyser Pettersen.

Ingen terrorsammenheng

Politiet gjør nå avhør av personer som har status som vitner i saken, for å finne ut om de kan ha opplysninger som kan være til nytte for politiet.

Politiet presiserer at det ikke er mistanke om at dette skal ha noe med terrortruslene mot Norge.

– Politiet i Hedmark setter ikke dødsfallet i noen forbindelse med den terrortrusselen. Slik vi ser det nå, har dette ikke noe med hverandre å gjøre i det hele tatt, sier Pettersen.

Ønsker kontakt

Politiet i Hedmark ønsker å komme i kontakt med personer som var i området som kan ha opplysninger om hva som har skjedd.

Personer som kan ha sett noe eller sitter på informasjon bes om å ringe politiet i Hedmark på 62 53 90 00.

Politisperring Magnor

Politiet har sperret av et større område på Tobøl.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK


SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Traktorbrann Austmarka

  En traktor har tatt fyr på Masterud i Austmarka. Traktoren er kjørt ut på et jorde for å unngå brann i omgivelsene, skriver politiet på twitter. Brannvesen og politi er på stedet.

 • Flyelev fikk panikk

  En flyelev fikk en panikkreaksjon rett før landing og feilhåndterte høyderorskontrollen på flyet. Det er konklusjonen til Statens havirikommisjon for transport etter ei flyulykke på Elverum flyplass Starmoen den 27. mai i år. Flyet landet hardt og fikk betydelige skader i neseseksjonen.

  Starmoen flyplass, Elverum
  Foto: Linda Vespestad / NRK
 • En til sjukehus i Gjøvik

  En person er kjørt til sjukehuset etter en trafikkulykke i Trevassvegen i Gjøvik. Det er foreløpig ikke kjent hvor alvorlig skadd personen er