NRK Meny
Normal

NRK sender minutt for minutt fra Skibladner

– Dette er gull, sier reiselivssjef Sylvia Brustad. Dekket på Skibladner blir produksjonsområde når Sommeråpent sender fra Mjøskanten.

Skibladner

NRK PÅ MJØSA: Skibladner fyller 160 år i 2016. En av ukene i jubileumssommeren er NRK med på seilasen.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Thomas Hellum og Charlo Halvorsen

Thomas Hellum har ledet flere sakte tv-prosjekter i NRK tidligere. Her er han sammen med NRKs underholdningsredaktør, Charlo Halvorsen.

Foto: Remi Drageset/NRK

– Vi gleder oss veldig, sier Thomas Hellum.

Han er prosjektleder for «Skibladner minutt for minutt», som altså blir en del av NRKs sommersatsing i 2016.

I ei uke til ende skal NRK-teamet seile på Mjøsa og vise fram både Mjøsas hvite svane og landskapet den seiler i, på sitt aller beste.

I fjor sommer satt mange og fulgte båten da den seilte rundt hele kysten, men uten kyst, ingen havn, så Hedmark og Oppland fikk ikke være med på festen. Reaksjonene kom og forslagene strømmet på.

– Når noen har så lyst til å være med på folkefesten er det jo vanskelig å se bort fra det. Og når det da er praktisk mulig å få det til, tror jeg dette blir veldig morsomt, sier Hellum.

– Dette er GULL!

Sylvia Brustad,

Sylvia Brustad er en av dem som har jobbet tett med NRK for å vise fram Innlandet fra «sjøsiden».

Foto: Johan B. Sættem

Reiselivssjef i Hamarregionen reiseliv, Sylvia Brustad jubler i det hun endelig kan ta bladet fra munnen.

– Vi har jobbet for å få til dette siden i september og jeg føler dialogen med NRK har vært både åpen og positiv hele veien, sier hun.

Hun legger ikke skjul på at hun håper og tror at dette vil gjøre Innlandet til en enda mer attraktiv reisedestinasjon.

– Dette gir enorme muligheter for oss og det kan ikke måles i penger, sier hun.

Hele uke 28 blir det produsert minutt for minutt-etapper fra Skibladner, mens Sommeråpent sendes fra flere steder rundt Mjøsa.

Skibladner gjøres klar

Mjøsas hvite svane fyller 160 år den 2. august og gjøres klar for jubileumssesongen. Feiring var det planlagt uansett, men det blir litt ekstra nå, sier markedssjef i Oplandske Dampskibselskap, Eva Stø.

– Vi har lagt den vanlige ruta til side i uke 28 og kommer til å feire litt på hvert sted NRK vil legge til land. Da kommer vi til å invitere folk ombord for å se på skipet og håper det blir skikkelig feststemning, sier hun.

Og selvfølgelig gleder hun seg også til å vise fram Skibladner til det norske folket.

– Vi er jo en seilende kulturinstitusjon på Mjøsa og det er klart det blir fint å kunne vise fram Skibladner til et bredere publikum, sier hun.

Inviterer folket til Mjøskanten

Folket langs kysten har definitivt satt sitt preg på tidligere sommersatsinger, så både Stø, Brustad og prosjektlederen, håper Hedmarkinger, Opplandinger gjør det samme.

– Ja, det er et vitkig element at folk dukker opp og lager liv. Også ble jeg overrasket da jeg fikk vite hvor mange småbåter som går på Mjøsa. Jeg håper spesielt at mange av dem legger fra land og følger oss, sier Thomas Hellum.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Rekordvern av skog

  Regjeringen har i dag vernet en rekke skogområder i Hedmark og Oppland. Skogområdene ligger i kommunene Sør-Odal, Stor-Elvdal og Åsnes i Hedmark, og kommunene Sel, Nord-Fron, Gjøvik, Nordre Land, Østre Toten, Etnedal, Nord-Aurdal, Gran og Lunner i Oppland. Totalt ble 49 nye skogområder i ti fylker vernet i dag.

  Gammel granskog i Engerdal
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK
 • Dark Room-dømt

  En 45 år gammel mann fra Hedmarken er i Sør-Østerdal tingrett dømt til fengsel i ti måneder for å ha lastet ned og spredt bilder og filmer med seksuelle overgrep mot barn. Mannen var også tiltalt for å ha forbrudt seg seksuelt mot en 12 år gammel jente i nær familie, men ble frifunnet på dette punktet. Navnet hans dukket opp i materiale i det såkalte Dark Room prosjektet.

 • Grøtsalget til værs

  Salget av grøt går rett til værs her i landet nå før jul. Det viser tallene fra TINE Meieriet Tretten, som kaller seg for Norges grøtfabrikk (bildet). Den 6. desember satte de produksjonsrekord på Tretten. Da produserte de for første gang over 100.000 kg grøt på en dag

  Verdens største grøtskje
  Foto: Olav Håland / TINE AS