NRK Meny
Normal

Minst like engasjert som før

At Elverum-trener Christian Berge har blitt landslagssjef går tydeligvis ikke ut over engasjementet for klubben. Det viste han da Elverum slo Bækkelaget 34-29 søndag.

Christian Berge

Christian Berges engasjement på sidelinja viser at han vil gjøre en like god jobb for Elverum håndball også etter at han ble landslagssjef.

Foto: Kurt Sivertsen / NRK

Seieren betyr at Elverum fortsatt leder eliteserien i håndball for menn, foran erkerival Haslum, mens Bækkelaget er mer eller mindre hekta av i toppstriden.

Svært viktig seier

– Dette var en veldig viktig seier for oss. Vi snakka om det på forhånd, at det var viktig å få dem vekk fra toppstriden. Det tror jeg kanskje vi klarte nå. Med fire kamper igjen skal det bli tøft for dem å nærme seg toppen igjen, sier Elverums-trener og landslagssjef Christian Berge.

Akkurat som før

Dette var lagets første kamp etter at Berge ble landslagssjef, med forhandlinger og medieoppslag. Men det påvirket ikke forberedelsen til kampen, mener Berge.

– Overhodet ikke! Jeg er såpass profesjonell at det er veldig viktig for meg å gjøre den jobben jeg har gjort i Elverum, og skal fortsette å gjøre, slår han fast.

Christian Berge

Christian Berge håper å ta Elverum håndball til et nytt seriemesterskap etter seieren over Bækkelaget søndag.

Foto: Kurt Sivertsen / NRK

Jobben som landslagssjef er en 30 prosent stilling. Jobben for klubben skal dermed være den samme som før.

– Jeg hadde overhodet ingen problemer med å konsentrere meg om forberedelsene til kampen. Jeg gjorde den samme analysejobben som jeg alltid gjør, og gikk gjennom med guttene på vanlig måte, sier Berge.

Like engasjert i Elverum

– Og konsentrasjonen og engasjementet for klubben blir som før?

– Ja, selvfølgelig. Jeg har jo vært trener for guttelandslaget før, og tidsmessig blir ikke den jobben jeg skal gjøre nå så veldig forskjellig.

– Tar du klubben til et nytt seriemesterskap i år?

– Vanskelig å si. Det ser ut som det blir en kamp mellom oss og Haslum. Så får vi se om vi greier å henge med hele veien. Vi får bare ta en kamp om gangen, så kjedelig det enn høres ut, smiler Berge lurt.

Topp konsentrert

Ifølge Elverums bestemann mot Bækkelaget, Erik Toft, merket heller ikke spillerne noe til at "sjefen" var blitt landslagssjef i måten kampen ble forberedt på.

– Absolutt ikke! Christian har vært som før, han var med på siste treninga fredag og la planen. Nei, alt var som før, sier Erik Toft.

Norges beste trener

Og for spillerne var det heller ikke noe problem å konsentrere seg før kampen, tross ståket rundt Berges nye jobb, synes Toft.

– Jeg tror ikke spillerne har følt noe av det ståket, synes ikke det har vært så mye ståk heller.

– Hva betyr det at han fortsetter som trener i Elverum ved sida av landslagsjobben?

– Han er Norges beste trener, så det er deilig at han blir i Elverum, slår Erik Toft fast.

Erik Toft

Erik Toft var Elverums beste mot Bækkelaget, og scoret åtte mål.

Foto: Kurt Sivertsen / NRK

God første omgang

Det laget presterte i første omgang tydet på at alt var minst like bra som før. Etter å ha styrt det meste gikk Elverum til pause med solide 18-11 på resultattavla.

Men de første minuttene etter pause var det kollektiv kollaps, i tillegg til litt stang-ut. Plutselig var Bækkelaget bare ett mål bak. Men Elverums-maskineriet arbeidet ufortrødent videre, og mot slutten hadde de igjen full kontroll.

– Å si at vi kontrollerte hele kampen vil være litt sterke ord. Men at guttene bare jobbet på videre i Bækkelagets sterke periode, og kom tilbake og vant klart, det vitner om moral og styrke, synes Christian Berge.

– Første omgang var veldig god, og totalt sett var dette en av våre bedre kamper. Vi er på rett veg, sier han.