NRK Meny
Normal

Satser millioner på trosopplæring

- Barn og unge i Hamar bispedømme får spennende tilbud, sier kirkeminister Rigmor Aasrud.

Kors og bibel
Foto: Gorm Kallestad

Kirkeminister Rigmor Aasrud delte ut 27 millioner kroner over statsbudsjettet til trosopplæring for barn og unge da hun besøkte Hamar i går.

- Får spennende tilbud

Tre millioner går til Hamar bispedømme som har bestemt at det er Ringsaker og Valdres prostier som skal få henholdsvis to millioner og en million kroner.

Det er menighetene selv, med enkelte retningslinjer, som bestemmer hva pengene skal brukes til, og Aasrud tror mange barn og unge i de to prostiene vil blir tilbudt mange spennende tilbud i tida framover.

Rigmor Aasrud

Fornyings- og kirkeminister Rigmor Aasrud.

Foto: Thor Thrane / nrk

Ringsaker og Valdres prostier får tilsammen tre millioner kroner over statsbudsjettet til å drive trosopplæring.

Pengene skal brukes til aktiviteter for barn og unge fra 0-18 år, for at de skal få vite mer om menigheten de er døpt inn i.

- Dette er en vitamininnsprøyting for lokale menigheter, sier Freddy Knutsen, kirkefagsjef i Hamar bispedømme.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Stengte mathus

    Politiet er bekymra for at det kan ha foregått salg av narkotika på Mathuset Bakkehaugen i Brumunddal. Ifølge HA er en person tilknytta driften pågrepet og sikta for bruk og besittelse. Mattilsynet har også stengt stedet på grunn av dårlig renhold.

  • Kjørte inn i gjerde

    En bilfører er mistenkt for promillekjøring etter å ha kjørt av vegen og inn i et gjerde i Høyensalgata i Hamar. Føreren ble tatt med for blodprøve og førerkortet er beslaglagt.