Får ikke penger til folkehøgskole

Pengene drysser over kulturlivet i Hedmark og Oppland i forslaget til statsbudsjett 2011. Noen får mer enn forventet, mens andre får mindre. Noen får ingenting.

Vil ha folkehøgskole på Klones

Det blir ikke folkehøgskole på Klones i Vågå i år, men initiativtakerne vil fortsette å jobbe for skole.

Foto: Geir Randby / NRK

Jotunheimen folkehøgskole er av de som ikke får penger i årets forslag til statsbudsjett. Regjeringen har ikke funnet penger til prosjektet.

Video Ikke penger til ny folkehøgskole i Vågå.

Trist og skuffet

Styremedlem og en av initiativtakerne Kjersti Gangsø sier de likevel vil fortsette å jobbe for en folkehøgskole på Klones.

– Dette er trist og vi er skuffet, samtidig så er vi ikke overrasket. Vi hadde ikke forventet penger i år og vi vil fortsette å kjempe for en skole. Vi synes prosjektet er så bra at det er verdt å kjempe for, sier Gangsø.

Domkirkeodden Hamardomen.

Penger til Hedmark Fylkesmuseum og domkirkeodden i Hamar.

Foto: Knut Sveen / NRK

Hedmark Fylkesmuseum får nær tre millioner kroner i økning på statsbudsjettet. Det er en dobbelt så stor økning, som lekkasjer fra budsjettet først tydet på. Maihaugen får 2,3 millioner kroner.

Penger til festspillene

De fleste kulturinstitusjon i Hedmark og Oppland får en økning i bevilgningene i forslaget til statsbudsjett. Økningen kommer som følger av regjeringens såkalte kulturløft.

Noen av de som har fått penger:

  • Regjeringen foreslår en bevilgning på 5,2 millioner kroner til Nansen Fredssenter. Tilskuddet skal bidra til at Fredssenteren kan tilby kurs og opplæring for å fremme arbeidet for fred og menneskerettighetene, som et alternativ eller supplement til opplæring ved andre institusjoner.
  • Regjeringen foreslår å øke tilskuddet til museer som har mange kulturhistoriske bygninger. Tilskuddet til Maihaugen foreslås økt med i underkant av 2,3 millioner kroner. Tilskuddet til Hedmark fylkesmuseum foreslås økt med nær 3 millioner kroner.
  • Regjeringen foreslår en økning på nær 0,8 millioner kroner til Gudbrandsdalsmusea.
  • Til Strunkeveko i Valdres er det foreslått et tilskudd på kr 50 000 i 2011.
  • Festspillene i Hedmark får en økning på 64 000 kroner.
  • Det foreslås en økning til Teater Innlandet på 579 000 kroner.
  • Ungdomssymfonikerne får 99 000 kroner.

SE HVA HEDMARK FÅR

SE HVA OPPLAND FÅR