NRK Meny
Normal

Mann siktet for trippelvoldtekt

En mann fra Elverum skal ha laget filmer av sine egne overgrep mot bevisstløse kvinner.

Det siste overgrepet skal ha skjedd natt til søndag, ifølge VG.

Politiet fant videofilmene i forbindelse med etterforskningen av en narkotikasak. Kvinnene er i alderen 17 til 30 år.

Svært gode bevis

Videoene, to i tallet, som mannen skal ha tatt opp, skal være politiets viktigste bevis i saken.

– To av voldtektene er filmet og den tredje, som skjedde sist helg, er det tatt ut siktelse i forbindelse med fornærmedes forklaring, sier politiadvokat Henning Klauseie til NRK.

LES: Lettet over pågripelse

Politiet mener å sitte på gode bevis for at det har blitt gjennomført samleie med personer som er bevisstløse, og dermed ut av stand til å motsette seg handlingene som ble begått. De har avhørt de fornærmede og flere vitner, og mener å sitte på bevis som styrker etterforskingen i saken.

– Vi mener at videofilmene taler for seg selv og er svært sterke bevis i saken, sier Klauseie.

Nekter straffskyld

Mannen nekter straffskyld ifølge hans forsvarer, Steinar Thomassen.

– Det baserer seg på flere ting. Der det er videobevis er han av den oppfatning at de ikke var ute av stand til å motsette seg noen form for seksuell handling. Når det gjelder det tredje tilfelle så erkjenner han ikke at det har skjedd noen seksuell omgang overhode, sier Thomassen til NRK.

Forsvareren har foreløpig ikke sett videofilmene politiet har beslaglagt.

– Politiet har ikke stilt disse videobevisene til rådighet til siktede ved meg slik at det er vanskelig å kommentere disse på nåværende tidspunkt.

Den siktede mannen blir framstilt for varetektsfengsling i dag, men forsvareren sier hans klient kommer til å begjære seg løslatt i fengslingsmøte i Sør-Østerdal tingrett.

Tidligere straffedømt

Mannen, som er i 30-årene, er tidligere straffedømt i vinningsforhold og narkotika. Han er nå siktet for voldtekt av tre kvinner.

Han blir fremstilt for fengsling med begjæring om i første omgang fire ukers varetekt.

Mannen sitter i skrivende stund i avhør.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mor og far feirer OL-gull

  Det ble gull i laghopp i PyeongChang i dag. Lillehammer gutten Robert Johansson var ankermann på det norske gullaget. Hjemme hos mor Helga og far Gorm Johansson på Vingnes i Lillehammer var det vill jubel.

  Gorm og Helga Johansson
  Foto: ALEXANDER NORDBY / NRK
 • Skyldig i forsettlig drap


  I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

  Tostrup Bråten, åsted
  Foto: POLITIET/RUNA VICTORIA ENGEN / NRK
 • Lastebilvelt - Dovrebanen er stengt

  Ingen ble skadd da en lastebil veltet i Jernbanegata i Stange litt før klokka 10.00 i formiddag.Bane Nor melder at Dovrebanen er sperret mellom Stange og Tangen etter lastebilvelten. For biltrafikken er det lokal omkøring.