NRK Meny
Normal

Mann og kvinne nekter for hallikvirksomhet

En mann og en kvinne bosatt sør i Hedmark er siktet for hallikvirksomhet. De to er varetektsfengslet fram til 16. mars, men nekter straffskyld.

Glåmdal tingrett

De siktede ble fremstilt videre for varetektsfengsling i Glåmdal tingrett i midten av februar.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Politiet i Kongsvinger er svært sparsommelige med opplysninger, men bekrefter til NRK at de etterforsker to personer for hallikvirksomhet.

Utover det ønsker ikke politiet å kommentere saken.

Nekter

I fengslingskjennelsene fra Glåmdal tingrett står det at det dreier seg om en mann og en kvinne bosatt glåmdalsdistriktet. Begge er av utenlandsk opprinnelse, og i 40-årene.

Begge er siktet for hallikvirksomhet, kvinnen er i tillegg siktet for vold og trusler. De to har sittet varetektsfengslet siden 2. februar med brev- og besøksforbud, og varetektsperioden går ut den 16. mars.

Begge nekter straffskyld. Mannen forklarte i et fengslingsmøte den 16. februar at han ikke har noe med saken å gjøre, og at kvinnen som beskylder ham for det oppholder seg i utlandet. Videre forklarte han at han aldri har drevet med hallikvirksomhet, og at alt er en stor løgn.

– Grunn til mistanke

Glåmdal tingrett mener det er skjellig grunn til å mistenke de to for hallikvirksomhet, og bestemte derfor at de fortsatt skal sitte varetektsfengslet. Blant annet begrunner tingretten det med at forklaringene til de fornærmede fremstår som mer troverdig enn forklaringene til de siktede, står det i kjennelsen.

Det skal være flere fornærmede i saken, og det er oppnevnt en bistandsadvokat til disse. Retten mener det er fare for at de to siktede vil kunne kontakte de fornærmede i saken og andre vitner for å påvirke. Derfor valgte retten å utvide varetektsperioden

Aktor ønsket i utgangspunktet at kjennelsene skulle holdes unna offentlighet på grunn av etterforskningshensyn, men fikk ikke medhold i dette. Politiet er i startfasen i etterforskningen og vet ikke når den vil være ferdig.

Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med forsvarerne til de siktede.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Rekordmange fullfører i Hedmark

    85 prosent av elevene fullførte videregående opplæring i Hedmark i forrige skoleår. Dette er det høyeste tallet som noensinne er målt for den videregående skolen i Hedmark. Det melder HA. Hedmark er nå blitt et foregangsfylke innen utdanning, sier professor Thomas Nordahl ved Høgskolen i Innlandet.

  • Bil utfor E 16 i Lunner

    En bil har kjørte av E 16 i Lunner. Føreren var alene i bilen og ble sendt til Ringerike sjukehus med lettere skader. Politiet opplyser at det er svært glatt på vegen.