NRK Meny
Normal

Tiltalt for drap på kona

En mann er tiltalt for å ha skutt sin kone i deres bolig i Gran i januar. Skuddet skal ha blitt avfyrt på kloss hold og kona døde nesten umiddelbart.

Hadelandsmann tiltalt for drap

ÅSTEDET: Politiet sperret av et større område rundt huset på Gran der kvinnen ble funnet død 9. januar i år.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Mannen mener rifleskuddet som traff kona var et vådeskudd.

Ekteparet skal ha vært midt i et samlivsbrudd, og politiet tror ikke på mannens forklaring om at det var et vådeskudd som drepte kona.

Erkjenner uaktsomt drap

Harald Stabell

HARALD STABELL: - Ikke overraskende tiltale

Foto: Stig Jaarvik / NRK

– Mannen erkjenner kun straffskyld for uaktsomt drap, sier forsvarer Harald Stabell.

– Jeg har imidlertid ikke fått snakket med ham etter at tiltalen kom, men det er ingen overraskelse for ham at han ville bli tiltalt for forsettlig drap. Hele saken kommer til å dreie seg om skyldspørsmålet.

Det var lørdag 9. januar kl. 19:30 at mannen skal ha skutt ektefellen med ei rifle. Skuddet traff blant annet hjertet og lungene.

Handlingen bør straffes etter straffelovens §275 som straffes med fengsel fra 8 inntil 21 år, mener statsadvokaten. Mannen er også tiltalt for ulovlig besittelse av våpen.

Skadet seg selv

Mann tiltalt for drap på kona

FORSETTLIG DRAP? Politiet mener etterforskningen avslører at kvinnen døde på grunn av forsettlig drap.

Foto: Eivind Marcelino / NRK

Den siktede ble i mai skadet mens han hadde kjøkkentjeneste ved Gjøvik fengsel. Ifølge fengselsledelsen hadde han fått tak i en kniv og påført seg selv skader i brystet.

– Jeg ønsker ikke å kommentere dette, men det vil også bli berørt i retten, sier Harald Stabell.

– Men min klient er frisk og har kommet seg bra.

Rettssaken mot mannen er berammet i Gjøvik tingrett i slutten av oktober og det er satt av en uke til forhandlingene.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Satser mer for å avdekke flyfeil

    Selskapet Dolphitech på Raufoss er i ferd med å investere over 15 millioner kroner i ultralyd-utstyr som brukes for å sjekke feil på fly og kjøretøyer. Dolphitech har i flere år levert slikt utstyr til flere flyprodusenter, men etter hvert som det blir brukt mindre metall og mer andre materialer til fly, trengs det avansert utstyr for å oppdage feil.

  • Ni måneder for alvorlige trusler

    Gjøvik tingrett har dømt en mann fra Hadeland til ni måneders fengsel for en rekke alvorlige trusler hovedsaklig rettet mot politifolk. Tingretten betegner mannen som farlig og ustabil, melder OA. Han er også tidligere straffet for lignende forhold.

  • Ny Elverum seier i håndball

    Elverum vant eliteseriekampen i håndball borte mot Halden 34-26. Dermed ligger Elverum på tredjeplass på tabellen men har tre kamper mindre spilt enn de to lagene foran.