Manhattan på Hamar

Høyhus og kjøpesenter provoserer Hamarsinger. Mange er redd et nytt stort kjøpesenter vil utarme sentrum.

Slik blir nytt kulturhus i Hamar

 

Nytt utseende og nytt innhold

Rekordmange store byggeprosjekter forandrer Hamar radikalt. En rekke store bygge-prosjekter vil gi byen flere helt nye bydeler.

 

Slik blir nye Briskeby stadion

Illustrasjon: runar kolnes as

 

Langs Vangsveien blir det store forandringer, med ny fotballstadion og nytt politihus. To av tribunene skal være ferdige til sesongstart neste år. Politihuset skal være ferdig sommeren 2009.

 

Hamar kulturhus på stortorget

Ved Stortorget skal det bygges nytt kulturhus med et høyhus på 13 etasjer. Det er vedtatt. Nå jobbes det med å bestemme hva som skal inn i kulturhuset. Byggestart er ikke bestemt ennå.

Høyhus på gamle stadion

 

Utemiljø gamle hamar stadion

Illustrasjon: runar kolnes as

 

På gamle Hamar stadion skal det bygges nytt kjøpesenter og boliger med et høyhus på 14 etasjer. Kjøpesenteret alene blir på 30.000 kvadratmeter. Dette prosjektet er ikke endelig vedtatt.

Men planene provoserer. Kjøpesenteret på stadion er tenkt å bli 6000 kvadratmeter større en dagens Maxi Storsenter. Og i skvis midt i mellom, havner sentrum.

Butikkene i sentrum kan få problemer igjen. Leder av sentrumsforeningen, Cathrine Hagen krever at politikerne utreder konsekvensene og tenker seg veldig godt om.

Men også Hamars største kjøpesenter i dag, Maxi vil merke konkurransen. De har nylig utvidet senteret. Men hvis noen får bygge enda større på stadion, vil de også bygge mer, sier Pål Jan Stokke som er direktør ved Maxi Storsenter