NRK Meny
Normal

Lokale artister i Melodi Grand Prix

Veronica Akselsen fra Skarnes og Mocci Ryen fra Hamar deltar under årets Melodi Grand Prix.

Veronica Akselsen fra Skarnes prøver seg i Melodi Grand Prix. (Foto: Helge Jørgensen)

Veronica Akselsen er kanskje for mange bedre kjent som datteren til Elias Akselsen, men 19-åringen fra Skarnes er i ferd med å komme seg ut av skyggen til sin far.

- Bra låt

I fjor kom hun med sin første soloplate og i løpet av januar er hun med i Melodi Grand Prix for første gang. Veronica deltar med sangen "Like a wind" som egentlig var tiltenkt den amerikanske countrysangerinnen Faith Hill.

- Jeg må ha troen på at denne låta vinner fram. Det er mange som står bak meg, og låta er utrolig bra. En ballade med litt Celine Dion preg. Egentlig var den tenkt brukt til superstjernen Faith Hill, men den ble aldri brukt. Mennene bak sangen er Stig Lundell og Kent Matsson, og når de spurte om jeg ville synge i Grand Prix var jeg ikke sen om å takke ja, forteller Veronica til Glåmdalen.

Mocci med for andre gang

Veronica er ikke den eneste lokale utøveren i Melodi Grand Prix. Mocci Ryen fra Hamar forsøker seg med sangen "Tonight". Det er andre gang Mocci deltar i Grand Prix, forrige gang var i 2001.

Mocci deltar for andre gang.(foto: Odd-Steinar Tøllefsen/NRK)

Sangen "Tonight" ble jammet fram i LA for to år siden. Den har imidlertid aldri blitt fremført – før nå.

For første gang i Melodi Grand Prix’ 50-årige historie, blir det neste år arrangert semifinaler rundt omkring i landet som en del av den norske finalen.

- Stor opplevelse

NRK arrangerer tre semifinaler før finalen 4. februar i Oslo Sepktrum. De tre semifinalene går i Alta, Bodø og Bergen. Veronica gleder seg og håper på å komme seg til finalen.

- Dette har vært en drøm for meg siden jeg var liten jente, og endelig går den i oppfyllelse. Om jeg ikke går videre til sluttfinalen, kommer dette til å være en stor opplevelse for meg uansett. Jeg skal gjøre det jeg kan, og måtte den beste vinne, sier Veronica til Glåmdalen.

Lenker

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Drapssiktet fortsatt hos helsevesenet

  Kvinnen som er siktet for drapsforsøk i Kongsvinger er fortsatt hos helsevesenet, skriver Glåmdalen. Det er to uker siden en Kongsvinger-kvinne uten forvarsel ble lagt i bakken og påført flere knivstikk på overkroppen. Politiet venter svar på prøver.

 • Tett vinterferietrafikk hjemover

  Statens vegvesen melder om tett trafikk på Østlandet etter slutten på vinterferien.Det begynner å tette seg rundt Elverum og Lillehammer( bildet) og det stor trafikk fra Valdres ned mot Hønefoss. Så langt er det ikke meldt om noen hendelser.

  TETT TRAFIKK; tett trafikk hjem fra vinterferie på E6 ved Lillehammer søndag 25.2
  Foto: Webcamera Statens Vegvesen
 • Ingen skadd i kollisjon

  Ingen ble skadd, da to biler kolliderte på E6 på Vinstra søndag ettermiddag. En kom ut fra busslomme og kolliderte med sørgående bil. Det er mistanke om at fører av bilen som kjørte ut fra busslomme var ruset. Det blir tatt blodprøve av sjåføren.