NRK Meny

- Viktig å snakke opp bondeyrket

Landbruksminister Sylvi Listhaug talte for bøndene på Bondelagets årsmøte i dag. Hun fokuserte på forandringen som landbruket må gjennom de neste årene.

Sylvi Listhaug

Sylvi Listhaug møtte bøndene til debatt under årsmøte i Norges Bondelag.

Foto: NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Norges Bondelag holder sitt årsmøte på Lillehammer i år. Landbruksminister Sylvi Listhaug fra Frp holdt innlegg og svarte på spørsmål fra klokka 10 i dag. Etter hennes tale kom det innspill fra medlemmer.

Forandringer

Listhaug snakket om forandring i sin tale, og hvordan man ofte er skeptisk til store forandringer i begynnelsen og brukte blant annet tv-en som et av flere eksempler. Mange var skeptisk til det nye mediet, men nå har de fleste en tv i alle rom, sa Listhaug.

Bondeorganisasjonene mener at årets jordbruksoppgjør betyr en radikal endring av jordbruket. En endring de ikke ønsker. Listhaug poengterte i sin tale at hun faktisk har fått mange tilbakemeldinger fra bønder som er fornøyd med oppgjøret.

(Saken fortsetter under bildet.)

Sylvi Listhaug

Sylvi Listhaug talte under årsmøtet i Norges Bondelag.

Foto: NRK

– Demotiverende

Landbruksministeren sa også at det er viktig å snakke positivt om bondeyrket for å rekruttere ungdommen.

Hun brukte seg sjøl som eksempel og fortalte om da hun sjøl gikk lærerutdanningen i Volda, og om hvordan negativ omtalte om skolene og læreryrket var demotiverende for lærerstudentene.

Etter Listhaugs tale får deltakere under årsmøte komme på talerstolen for å komme med spørsmål og kommentarer til ministeren, som hun svarer på.

Finn Tokvam fra blant annet NRK P1s program P.I.L.S. underholdt også under årsmøtet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND