NRK Meny
Normal

Over hundre personer var med i leteaksjon

Letemannskapene søkte etter den savnede 23-åringen i Mjøsa og på land. Dykkere, båt og hunder ble satt inn i leteaksjonen etter mannen, som ble meldt savnet søndag.

Leteaksjon Gjøvik

LETEAKSJON: Letemannskapene søker etter den savnede 23-åringen i Gjøvik sentrum. Det letes både på land og i Mjøsa.

Foto: Erlend Moe / NRK

Thomas Andrew Morgan

SAVNET: Thomas Andrew Morgan (23) er savnet i Gjøvik. Letemannskapene er i gang med et omfattende søk.

Foto: Politiet

Thomas Andrew Morgan er 23 år gammel og ble meldt savnet på søndag.

Han er bosatt i Gjøvik og ble sist sett natt til søndag ca. kl. 02.30 i Panparken i Gjøvik sentrum. Politiet sier de har fått opplysninger som kan indikere at han dro til Lillehammer samme natt, men dette er ikke bekreftet.

– Han var sammen med en bekjent på natta, men etter kl 02.30 har vi ingen vitneobservasjoner. Vi vet ikke hva som har skjedd, men sitter på en del opplysninger vi ikke vil gå ut med enda, sier politiadvokat Johan Petter Bærland til NRK.

Søker i Mjøsa

Siden meldingen ble mottatt søndag morgen, har politiet foretatt undersøkelser for å finne spor av 23-åringen. Blant annet er en del vitner avhørt, og politiet har innhentet og analysert opplysninger knyttet til mobiltelefon og bankkonto.

– Vi har ingen opplysninger som tyder på at han har vært utsatt for en kriminell handling. Vi velger å gå bredt ut med mange instanser i leteaksjonen for å få oversikt, sier Bærland.

Politiet fortsetter nå leteaksjonen i Gjøvik sentrum utover dagen i dag og leter både i Mjøsa og på land. Over hundre personer er involvert i aksjonen. Sivilforsvaret, Norske redningsskøyter, brannvesenet, Norsk folkehjelp, Røde kors og Norske redningshunder deltar i det omfattende søket.

Preger klubbene

Thomas Andrew Morgan spiller fotball på A-laget til Gjøvik- Lyn og har tidligere spilt for Valdres FK. Flere av hans gamle lagkamerater i Valdres har reist ned for å hjelpe til med letingen.

– Dette er en vanskelig beskjed å få og vi ønsker å være med å bidra. Mange her kjenner Thomas godt, så treneren og åtte av spillerne har reist ned for å hjelpe til, sier leder Gunnar Dahlen i Valdres FK.

Leteaksjon Gjøvik

SØK I MJØSA: Letemannskapene søker i Hunnselva der den renner ut i Mjøsa. Det letes også ute i selve Mjøsa.

Foto: Erlend Moe / NRK

Til helga møter Valdres FK Gjøvik-Lyn i 2. divisjon, men lokaloppgjøret er ikke et stort fokus i øyeblikket.

– Nå må vi ta det viktigste først og så får vi se hvordan det blir med kampen. Det viktigste er at dette ender bra, sier Dahlen.

– Vanskelig for klubben

I Morgans nåværende klubb, Gjøvik-Lyn, setter letingen et tydelig preg på alle involverte. Leder i klubben, Jørg Terje Sagnes, sier at de gjør alt de kan for å hjelpe politiet i letingen.

– Dette er tungt for spillere og støtteapparat. Nå forholder vi oss til politiet og gjør det vi kan for å finne Thomas, sier Sagnes.

Personer som har opplysninger som kan være interessante for politiet, bes om å henvende seg til Vestoppland politidistrikt på tlf. 02800.