NRK Meny
Normal

Lar barten gro til inntekt for kreftsaken

«Gutteklubben» ved akuttmottaket ved Elverum sykehus lar barten gro i hele november til inntekt for bekjempelse av prostatakreft og fokus på menns helse.

Gutteklubben ved akutten på Elverum sykehus har registert seg som gruppe på den internasjonale innsamlingsaksjonen Movember til inntekt for menns helse og kreftsaken.

Lars og Simen lar barten gro

– Innsamlingsaksjonen Movember er jo en seriøs sak med fokus på kreft og menns helse. Det er gøy å la barten gro. Samboerne våre reagerer positivt, og vi merker et generelt bedre drag på damene, humrer to av medlemmene i gutteklubben, sykepleierne Lars Bredesen og Simen Sanderlien etter tre dagers bartevekst.

– Tøft med bart

Barten begynte å gro fredag 1. november og den skal fortsette å vokse ut november måned.

– Hvordan begynte dette?

– Vi må være ærlige å si at det vel begynte mest med at vi hadde lyst til å spare til bart! Siden har vi oppdaget Movember-opplegget og har begynte å støtte det.

Selv om det bare har gått noen få dager, har hårene på overleppa begynt å synes hos både Lars og Simen, men Lars har en ekstra utfordring.

– Problemet er lyst hår, men kanskje den begynner å vises litt, ler lyshårede Lars.

Mørkhårede Simen derimot, han er snart er på Tom Selleck – nivå.

– Ja, det synes godt på meg når det begynner å vokse, sier han.

– Tabu blant menn

– Vi gjør dette for å støtte fokus på mannehelsa og kreft blant menn. Det er kanskje noe det ikke snakkes så mye om. Det er mye tabu blant menn når det kommer til kreft.

– Dere er sykepleiere på akutten. Hvordan reagerer pasientene på barten?

– Å vise fram barten til pasienten, viser at man støtter en sak.

– Har dere dratt inn noe penger på dette?

– Vi har snakka mye om bart og mannehelse, men vi har ikke fått inn noe penger ennå, men vi gjør et forsøk nå, fortsetter Simen.

– Det er vel så viktig å fokusere på mannehelsa, som å samle inn penger, mener Lars

Nå ligger laget fra akutten på Movembers hjemmeside.

– Bart drar damer

– Er det sant at bart drar damer?

– Ja, det har vi merka. Vi har jo samboere begge to, og får veldig mye positiv støtte hjemmefra. Ute blir vi også lagt merke til, sier Simen med en latter.

– Og på jobben?

– Ja, vi gjør det, altså, konstaterer begge skepleierne som mener spøk og godt humør er viktig medisin.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Politimann siktet

  En politimann ansatt i Innlandet politidistrikt er i følge VG siktet for motarbeiding av rettsvesenet. Mannen ble i fjor dømt til samfunnstraff for råkjøring i sivil politibil. Fengslingsmøtet starter klokka 15 i ettermiddag.

 • Ny bank åpnet i Moelv

  For første gang siden 1923 ble det åpnet en helt ny bank i innlandsfylkene i dag. Næringsbanken skal i første rekke være en bank for små og mellomstore bedrifter i Innlandet, og har en egenkapital på 200 millioner kroner. På bildet ordfører i Ringsaker, Anita Ihle Steen og fylkesmann Sigbjørn Johnsen som klippet snora i Moelv.

  Næringsbanken åpnet
  Foto: ARNE TROLLDALEN / NRK
 • Oppdatering ulykke E6

  En person kjøres til Lillehammer sykehus for kontroll/behandling etter trafikkulykken på E6 (Krekke). De øvrige er uskadd, veien er ryddet, melder politiet.