NRK Meny
Normal

Lam mann blir ikke kastet ut likevel

Gjøvik kommune vil likevel ikke kaste ut en sterkt pleietrengende mann i rullestol fra boligen sin. Ubetalt husleie var grunnen til trusselen om utkastelse.

Roger Ingar Herheim

Roger Ingar Herheim ble truet med utkastelse, men nå får han bli likevel.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Roger Ingar Herheim, som er lam fra brystet og ned, kastes ikke ut fra boligen sin i dag allikevel. Det bekrefter Gjøvik kommunale boligstiftelse til NRK.

Manglende husleie

Den svært pleietrengende 51-åringen fikk brev fra namsmannen om at han skulle kastes ut fra sin leilighet klokken 10.00 i dag på grunn av manglende husleie.

NAV i Gjøvik og boligstiftelsen skal ha kommet til en enighet om betaling av den manglende husleien slik at Herheim ikke blir satt på gata allikevel.

Roger Ingar Herheim ble lam fra brystet og ned etter en ulykke for ni år siden. 51-åringen er låst til rullestolen og har det siste året vært gjennom flere smertefulle inngrep på sykehuset.

Redd for å bli kastet ut

Dette har gjort at han ikke har klart å betale regningene, og tidligere i uke ble det kjent at han ble truet med å bli satt på gata.

Da NRK pratet med ham i går var han redd.

– Jeg er redd og har ikke sovet noe godt de siste dagene. Ifra brevet fra Namsmannen står det klart og tydelig at jeg skal kastes ut, og da står jeg på bar bakke, sa Herheim til NRK i går.

Han skylder i dag 60 000 kroner til Gjøvik kommunale boligstiftelse, som har tatt saken til namsmannen.

Gjøvik kommune vil kaste ut en sterkt pleietrengende mann i rullestol. Ubetalt husleie er grunnen til utkastelsen.

Reporter/fotograf Arne Sørenes.