NRK Meny
Normal

Kvikk (1866)

 

Kvikk
Foto: Mjøssamlingen

M/S Kvikk ble bygd i 1866 i Bergen for båtruta mellom Risør og Tvedestrand. Båten var først åpen, men fikk overbygd etter det første året. I 1925 ble båten flyttet til innlandet. Albert Trogstad var ny reder og han hadde båten i fem år. Han solgte den til Nes Dampskibsselskap i 1931.

Fraktet sand

Kvikk ble tatt ut av passasjertrafikk først i 1951. To år seinere ble båten bygd om for frakt av sand. Kvikk ble overtatt av Brede Gulliksen i Totenvika, og den ble pusset opp på Minneslippen i 1956. Siste året båten ble brukt til frakt var i 1960. Siden lå Kvikk sammen med noen andre båter i Totenvika, og der ble den halt ut på dypt vann i 1976 og senket.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Jansrud taper hele veien

  Han leder med 24 hundredeler på andre mellomtid, men hundredelene er ikke på Jansruds side. Han er til slutt 89 hundredeler bak i mål.

  Se målgangen til Kjetil Jansrud her
 • Ber om strenge straffer

  Aktor Helge Eidsvaag mener cannabisplantasjene i Odalen var så proffe at han ber om lange straffer for de tiltalte. Ifølge Glåmdalen la Eidsvag ned påstand om straff på mellom snaut fire og drøyt fire år i fengsel for de fire, som har erkjent å ha tatt del i dyrkingen.

 • Rumenere siktet for 50 lovbrudd

  To menn som trolig sto bak tre innbrudd i Kongsvinger i fjor er tatt, skriver Glåmdalen. Framgangsmåten var lik flere innbrudd i drammensområdet og politiet der har varetektsfengsla og sikta to rumenere for 50 lovbrudd fra mai 2016 til novemner 2017.