NRK Meny
Normal

Kvikk (1866)

 

Kvikk
Foto: Mjøssamlingen

M/S Kvikk ble bygd i 1866 i Bergen for båtruta mellom Risør og Tvedestrand. Båten var først åpen, men fikk overbygd etter det første året. I 1925 ble båten flyttet til innlandet. Albert Trogstad var ny reder og han hadde båten i fem år. Han solgte den til Nes Dampskibsselskap i 1931.

Fraktet sand

Kvikk ble tatt ut av passasjertrafikk først i 1951. To år seinere ble båten bygd om for frakt av sand. Kvikk ble overtatt av Brede Gulliksen i Totenvika, og den ble pusset opp på Minneslippen i 1956. Siste året båten ble brukt til frakt var i 1960. Siden lå Kvikk sammen med noen andre båter i Totenvika, og der ble den halt ut på dypt vann i 1976 og senket.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Vil endre navn på storfylket

    Hedmark KrF vil at det sammenslåtte innlandsfylket skal hete Hedmark og Oppland og ikke Innlandet som fylkestinga har bestemt. 20 stemte for, og 9 stemte imot forslaget som var oppe til avstemning. Vedtaket sendes nå inn til stortingsgruppa.

  • Nyvalgt fylkesleder KrF

    Oluf Maurud ble enstemmig valgt som ny leder av kristelig folkeparti i Hedmark på partiets fylkesårsmøte i dag. Maurud (60) er fra Brumunddal, og sitter i kommunestyret på Ringsaker.

    Oluf Maurud
    Foto: Jorun Vang / NRK