NRK Meny
Normal

Kvikk (1866)

 

Kvikk
Foto: Mjøssamlingen

M/S Kvikk ble bygd i 1866 i Bergen for båtruta mellom Risør og Tvedestrand. Båten var først åpen, men fikk overbygd etter det første året. I 1925 ble båten flyttet til innlandet. Albert Trogstad var ny reder og han hadde båten i fem år. Han solgte den til Nes Dampskibsselskap i 1931.

Fraktet sand

Kvikk ble tatt ut av passasjertrafikk først i 1951. To år seinere ble båten bygd om for frakt av sand. Kvikk ble overtatt av Brede Gulliksen i Totenvika, og den ble pusset opp på Minneslippen i 1956. Siste året båten ble brukt til frakt var i 1960. Siden lå Kvikk sammen med noen andre båter i Totenvika, og der ble den halt ut på dypt vann i 1976 og senket.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil på taket

    En bil har kjørt av vegen og havnet på taket i Amundrudveien på Jaren i Gran kommune. To personer er ute av bilen, men skadetomfanget er uvisst, ifølge politiet. Nødetatene er på stedet.

  • Klager TV2 inn for PFU

    Fotballdommeren Svein-Erik Edvartsen klager TV2 inn for Pressens faglige utvalg. Det melder Medier24. Bakgrunnen skal være at Edvardsen mener at TV 2 har delt upublisert kildemateriale med Norges Fotballforbund.

    Svein- Erik Edvartsen, klubbdirektør i Lørenskog ishockey
    Foto: Knut Erik Solhaug / NRK