NRK Meny
Normal

Kulturpris til Ole Ivars

Dansebandet Ole Ivars får Hedmark Fylkes Kulturpris for 2004. - Endelig blir vi betegna som kunstnere, sier en fornøyd William Kristoffersen.

De har kjørt land og strand rundt i 40 år. Til sammen er den en strekning som tilsvarer 50 ganger rundt joda. Og de har brukt 40 mil med gitarstrenger.

Nå føler de endelig at de får en anerkjennelse som plasserer dem sammen med finkulturen.

Ære

William Kristoffersen innrømmer at det aldri har slått Ole Ivars at de skulle få Hedmark Fylkes kulturpris.

- Den er vel gitt til litt mer finkultur tidligere, etter som jeg har skjønt.

- Det har vi aldri blitt betrakta som, legger han til. Nå føler han at dansebandet klatrer oppover kulturstigen.

Kulturinstitusjon

- Ole Ivars har vært en kulturinstituasjon i 40 år, og derfor var det helt naturlig å gi prisen til dem i år, sier fylkesråd Siv Tørudbakken.

I begrunnelsen til at Ole Ivars får prisen heter det også at de har betydd mye for hele Hedmark.

- Det føler vi sjøl og. Dansebandkulturen står sterkt i Hedmark og Oppland, sier Willian Kristoffersen. Han håper at prisen vil hjelpe resten at dansebandbransjen med å bli anerkjent.

- Vi har jo blitt betegna som lokomotivet i dansebandbransjen, sier Kristoffersen.

Kjemper mot moms

Prisen kan få betydning for kampen Ole Ivars nå kjemper mot å få innført moms på billettene til konsertene sine.

- Billetter til dansetilstelninger blir momsbelagt. Derfor har vi vært på Stortinget i håp om at de skal skjønne at det vi driver med også er kultur, sier William Kristoffersen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • VM-søknaden er levert

  I dag leverte Hafjell og Kvitfjell søknaden om VM i alpint i 2025. Det er Norges Skiforbund som avgjør hvem som blir Norges kandidat. Narvik ønsker også å arrangere det som kan bli det første VM i alpint i Norge.

  Hafjell og kvitfjell søker Alpin VM 2025
  Foto: Ole Martin Sponberg / NRK
 • Ber bilister være tålmodige

  Skal du kjøre på E6 Kolomoen i Stange til Rudshøgda i Ringsaker i dag bør du beregne god tid. Det blir stor påskeutfart både i dag og i morgen, og på akkurat den strekningen er det nå anleggsvirksomhet som vil føre til at det går saktere enn vanlig.

 • Pilot hoppet ut i for lav høyde

  Den polske piloten som døde da seilflyet hans styrtet i Lesjafjellet i 2015 hoppet ut i fallskjerm i for lav høyde. Det er konklusjonen i Statens havarikommisjon sin rapport som kom i dag. Det tok fire dager fra ulykka skjedde til piloten ble funnet.