Klapperslange- og kamelkjøtt er nytt trekkplaster for nordmenn på svenskehandel.
Jon Dahlby på supermarkedet i Eda satser på kjøtt fra klapperslanger, kamel, sebra, krokodille, kenguru og andre eksotiske for å få nordmenn til å handle i butikken sin.
Skeptiske nordmenn
Mange kjøpelystne nordmenn ser nysgjerrig oppi den spesielle frysedisken i Eda med nær 60 mer eller mindre eksotiske kjøttvarer.
John Dahlby lokker nordmenn med eksotisk kjøtt
Kjøpmannen sjøl mener kjøttdisken er sveriges eneste i sitt slag. Han innrømmer at salget går tregt men at interessen er økende. Jon Dahlby har drevet butikk for svenskehandlende nordmenn i 15 år. Etterhvert som han har fått et stort kontaktnett har også tilbudet i disken økt.
Men hverken krokodillefilet eller kamel frister de handlende. De vil heller se enn spise. -sikkert godt, men det er uvant og ikke noe vi vil server våre gjester med det første, sier kunder NRK har vært i kontakt med.
Oppstyret rundt kjøttdisken er av og til svært stor forteller de ansatte. Folk innom butikken tar med venner og kjente for å vise fram produktene i disken.
Eksklusiv slange
Ifølge en av Sveriges største leverandører av viltkjøtt - Viltpoolen i Piteå - øker etterspørselen etter eksotisk kjøtt. Interessen fra norske grensehandlere er størst.
Men det eksotiske kjøttet koster adskillig mer enn flesk. Dyrest er klapperslangen til 790 svenske kroner pr. kilo, mens andre typer koster det samme som oksekjøtt på norsk side.