NRK Meny
Normal

Jentas mor: – Kontakten var for intens

Jentas mor syntes datteren var altfor mye hos ekteparet Øygard, og at det var en kamp for at hun ikke skulle være der så ofte.

Nina Bråthen Hjortdal

Moren syntes datterens kontakt med Øygard var for intens.

Foto: Stig Karlo Helstrøm / NRK

Jentas mor fortsatte sin forklaring i retten i dag. Forsvarer Mette Yvonne Larsen spurte om hva hun syntes om at datteren var så ofte hos ekteparet Øygard.

– Var en kamp

Hun sa i retten at hun syntes kontakten med Øygard var altfor intens.

– Det var mange ganger jeg sa nei, men hun sa at hun måtte og ville. Hun hørte ikke etter, forklarte moren i retten, men understreket at hun ikke lot datteren dra uten godkjenning.

Moren ønsket at datteren heller skulle ha mer kontakt med jevnaldrende ungdommer og sine egne søsken.

Hun forklarte at hun ikke tok dette opp med Øygard sjøl, men likevel ba hun til slutt sin mann om å snakke med den tidligere ordføreren om den hyppige kontakten han og datteren hennes hadde.

LES: – Verden raste sammen

LES: – Han ble anmeldt fordi han satte grenser

Moren tok heller ikke opp hotelloppholdene datteren var med på med Øygard, og hun tilbød ikke å betale dem.

– Hun hadde eget bankkort, forklarte hun.


Reagerte på beskyldninger om løgn

Jentas mor at hun i gjennom ankerunden i lagmannsretten har reagert på beskyldningene som Øygard har rettet mot datteren hennes i sin forklaring.

– Jeg har reagert på beskyldningene om at datteren min ljuger og bløffer. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med disse beskyldningene, de er krenkende, forklarte moren.

Hun sier at ekteparet Øygard karakteriserer datteren på en helt annen måte enn det de gjorde tidligere etter at saken startet.


– Et helvete

Moren karakteriserte livet i lokalsamfunnet etter at saken kom opp som et helvete.

Hun sier hun følte at det føltes som alle var mot dem da saken kom opp, men at de bestemte seg for å bli boende i bygda fordi de ikke har gjort noe galt. Moren sier familien bevisst har holdt seg i ro og ikke tatt kontakt med media.

Alle medieoppslagene har vært vanskelige, innrømmer moren, men hun la likevel til at ting ble bedre på skolen etter at datteren fortalte at det var henne saken gjaldt
.