NRK Meny
Normal

Innrømmer ikke ulveskyting

Elverumsingen som er siktet for å ha skutt en ulv for en måned siden nekter straffeskyld. Nå er han også siktet for ulovlig ulvejakt sammen med 11 andre fra Hedmark.

Stor hasjsak Hedmark

Helge Hartz er advokat for to elverumsinger som er siktet for ulovlig ulvejakt.

Foto: NRK HEDMARK OG OPPLAND

Det var tirsdag at politiet og Økokrim slo til i en nøye koordinert aksjon og pågrep 12 menn fra Hedmark. De tolv er siktet for ulovlig ulvejakt eller forsøk på dette. Politiet mener at de har vært en organisert gruppe som har drevet illegal jakt på ulv over lang tid. Onsdag opplyste politiadvokat Henning Klauseie at en mann i tillegg til denne siktelsen er siktet for å ha skutt ulv for en måned siden. Totalt skal to personer ha vært involvert i miljøkriminalitet tidligere.

Innrømmer ikke skyld

Hans forsvarer Helge Hartz sier at hans klient, en elverumsing, nekter straffeskyld i den måned lange saken. Når det gjelder den nye siktelsen om å være en av 12 som skal ha drevet organisert ulovlig, ulvejakt, har ikke Hartz fått satt seg inn i denne siktelsen enda.

– Min klient ble pågrepet onsdag, og han har sagt seg villig til å forklare seg, sier Hartz.

Klienten ble også pågrepet i forbindelse med saken for en måned siden da en ulv ble skutt.

Hartz forsvarer også en annen elverumsing, som ikke skal være pågrepet i saken.

Helge Næss Rustad forsvarer en annen elverumsing som er siktet i saken. Næss Rustad sier at hans klient ble svært overrasket over pågripelsen, og at han ble pågrepet hjemme. Politiet gjorde da beslag hjemme hios mannen.

Politiet har tidligere opplyst at de har tatt beslag både i våpen, pc'er og telefoner.

To løslatt

Tre av av de tolv siktede ble avhørt tirsdag kveld og så løslatt. De er fortsatt siktet i saken. Avhørene av de ti andre som fortsatt sitter fengslet, fortsetter onsdag. Deretter vil politiet ta stilling til eventuelle varetektsfengslinger.

Politiadvokat Henning Klauseie utelukker ikke flere pågripelser i saken, og at etterforskninga nå først og fremst består i avhør og gjennomgang av beslaglagt materiale.