NRK Meny
Normal

Ingen mistenkt for Hamar-ranene

Politiet venter fortsatt på et gjennombrudd i de to ranssakene fra Hamar. Så langt er det ingen som er mistenkt for ugjerningene.

Ran Esso-stasjonen ved Maxi Storsenter

Raneren var maskert og bevæpnet. Politiet jobber nå etter konkrete spor for å sirkle inn gjerningsmannen.

Foto: Overvåkningsvideoen ved Esso-stasjonen ved Maxi storsenter i Hamar

Rune Otterstad

Rune Otterstad leter fortsatt etter ransmannen som slo til i Hamar.

Foto: Frode Meskau / NRK

For snart to uker siden ble en bensinstasjon ranet ved Solvang på Hamar. Dette var opptakten til tre ran på tre dager i Hamar og Gjøvik, og situasjonen førte til utrygghet blant befolkningen i Mjøstraktene.

Selv om politiet har etterforsket med stor intensitet, har de ennå ikke fått tak i gjerningsmannen.

– Vi har ingen mistenkte per i dag, men jobber etter konkrete tips, sier krimsjef Rune Otterstad i Hamar.

Tviler på ranssammenheng

Etter det siste ranet i Gjøvik arresterte politiet en mann som har tilstått. Men etterforskningsledelsen i Hamar tviler på at det er sammenheng mellom de to ranene.

– Vi har ingen bevis som knytter ransmannen fra Gjøvik til Hamar, samtidig kan det heller ikke utelukkes før vi har kommet lenger i etterforskningen. Men basert på sporene vi har per i dag, er det ingenting som tyder på at det er samme person.

Vil ha flere tips

Saken står høyt på politiets prioriteringsliste, og politiet jobber nå med å analysere de spor og tips som har kommet inn fra publikum. Opplysninger som kan bidra til etterforskningen er fortsatt velkommen.

– Vi fikk inn mange tips i starten, men nå har det dabbet av. Så hvis noen der ute sitter med observasjoner som kan hjelpe oss videre, vil vi gjerne at de tar kontakt med politiet, sier Otterstad.

Politiet ønsker å komme i kontakt med publikum på tips-hedmark@politiet.no eller på telefon 488 86 781.

Raner, Hamar

Dette er personen som ranet Shell på Solvang i Hamar. Politiet jakter fortsatt på bevis som vil føre dem videre i jakten på ransmannen.

Foto: Overvåkningsbilde