NRK Meny
Normal

Høyre mest fram i Innlandet

- Jeg er både glad og skuffet, sier Thommesen.

Olemic Thommessen
Foto: Stortinget

Tross trolig rødgrønt flertall så er Høyre og Olemic Thommesen valgvinner i Oppland. Partiet gikk fram med 2,8 % siden forrige Stortingsvalg.

Thommesen sier han hadde håpet på et skifte og en ny kurs.

- Det hadde betydd mye på mange områder, ikke minst i Oppland, sier Thommesen.

Oppland er et fylke som trenger vekst, et mer aktivt næringsliv og et styrket reiseliv. Jeg tror vi hadde hatt mye å gjøre også i regjeringskontorene, sier Thommesen.

- Er både glad og skuffet

Olemic Thommesen
Foto: Hanne Stine Kind / NRK

- Jeg er glad for at vi berger oss gjennom i Oppland. Men skuffet over at vi ikke klarte å velte regjeringen, sier Thommesen.

Totalt endte Høyre med en oppslutning på 10,8% i Oppland. I Hedmark er Gunnar Gundersen også inne på Stortinget. Der endte Høyre med en oppslutning på 10, 2%. En økning på 2,2%.

- Et spill

Olemic Thommesen mener denne valgkampen har handlet mye om spill. Men at fremgangen Høyre har gjort i denne valgkampen er en bragd som Erna Solberg har vært leder for. Men som hele partiorganisasjonen er veldig glade for og stolte av.

Oppland taper

Olemic Thommesen mener at Oppland taper for mye i kulturpolitiske saker og at denne trenden nå vil fortsette.

- Oppland Fylkeskommune er utrolig dårlig drevet. Det gjør at Oppland kommer sjelden i posisjon for statlige midler. Høyres politikk ville ha slått mye bedre ut for Oppland, mener Thommesen.