NRK Meny
Normal

Høyre mest fram i Innlandet

- Jeg er både glad og skuffet, sier Thommesen.

Olemic Thommessen
Foto: Stortinget

Tross trolig rødgrønt flertall så er Høyre og Olemic Thommesen valgvinner i Oppland. Partiet gikk fram med 2,8 % siden forrige Stortingsvalg.

Thommesen sier han hadde håpet på et skifte og en ny kurs.

- Det hadde betydd mye på mange områder, ikke minst i Oppland, sier Thommesen.

Oppland er et fylke som trenger vekst, et mer aktivt næringsliv og et styrket reiseliv. Jeg tror vi hadde hatt mye å gjøre også i regjeringskontorene, sier Thommesen.

- Er både glad og skuffet

Olemic Thommesen
Foto: Hanne Stine Kind / NRK

- Jeg er glad for at vi berger oss gjennom i Oppland. Men skuffet over at vi ikke klarte å velte regjeringen, sier Thommesen.

Totalt endte Høyre med en oppslutning på 10,8% i Oppland. I Hedmark er Gunnar Gundersen også inne på Stortinget. Der endte Høyre med en oppslutning på 10, 2%. En økning på 2,2%.

- Et spill

Olemic Thommesen mener denne valgkampen har handlet mye om spill. Men at fremgangen Høyre har gjort i denne valgkampen er en bragd som Erna Solberg har vært leder for. Men som hele partiorganisasjonen er veldig glade for og stolte av.

Oppland taper

Olemic Thommesen mener at Oppland taper for mye i kulturpolitiske saker og at denne trenden nå vil fortsette.

- Oppland Fylkeskommune er utrolig dårlig drevet. Det gjør at Oppland kommer sjelden i posisjon for statlige midler. Høyres politikk ville ha slått mye bedre ut for Oppland, mener Thommesen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • 90 ulver registrert i Norge

  Det er registrert 90 ulver i Norge hittil i vinter. Det er telt sju ulvekull i helnorske revir og fire til seks kull i grenserevir.
  Det er blant annet registrert ulvekull i revirene i Osdalen, Julussa, Letjenna og Slettås, melder Rovdata.

 • Skal utrede skolestruktur i Sel

  Et flertall i Sel kommunestyret vil ha utredet en mulig sammenslåing av grunnskolene på Otta og Sel til en skole. Årsaken er økonomi og elevtall. Rådmannen skal legge fram en utredning om saken i løpet av første kvartal neste år, skriver GD.

 • Bompengesvikt på nye E6

  Trafikken i bomstasjonene på nye E6 i Gudbrandsdalen er lavere enn forventet, skriver GD.I snitt passerer 4 500 kjøretøy i døgnet bomstasjonene mellom Frya og Sjoa. Beregninger lå fra 5 300 til 6 400 kjøretøy. Det betyr milliontap for bompengeselskapet.