NRK Meny
Normal

Hotellstreiken skaper konflikter

De streikende ved Fefor Høifjellshotell på Vinstra mener at ledelsen begår streikebryteri ved å holde åpent denne helgen. – Konflikten eskalerte da vi ble bortvist av vektere, sier streikelederen.

streikeleder Mette Mari Aurmo.

SKUFFET OVER LEDELSEN: Streikeleder Mette Mari Aurmo mener at ledelsen ved Fefor Høifjellshotell driver streikebryteri.

Ytterligere 1.000 ansatte i hoteller og restauranter har gått ut i streik lørdag og nå er også ansatte fra Hedmark og Oppland også tatt ut.

I Hedmark er 150 ansatte i streik fordelt på 14 bedrifter og 189 ansatte streiker i Oppland i til sammen 26 bedrifter.

Amper stemning ved Fefor

De ansatte ved Fefor Høifjellshotell mener at turnuslistene er blitt endret og flere folk er tatt inn for at hotellet skal være bemannet i helgen. De mener at dette helt klart er streikebryteri og får støtte av Fellesforbundet.

– Vi er sjokkerte over et så åpenlyst streikebryteri. Ledelsen har brukt hele uken for å få inn folk som kan jobbe under streiken, sier streikeleder Mette Mari Aurmo.

Konflikten eskalerte ifølge de streikende da de ble bortvist fra området av vektere. Søndag får de streikende bistand fra Fellesforbundet.

– De streikende har ikke gjort noe galt i denne saken. De er tatt ut i en lovlig arbeidskonflikt. Ledelsen ved hotellet har gått til konfrontasjon, men kunne ha løst saken ved dialog, sier Svein Grandalen i Fellesforbundet.

Vil ikke kommentere saken

Daglig leder og eier ved Fefor Høifjellshotell Anne Grethe Horten vil ikke la seg intervjue av NRK i saken.

Hun viser til et skriv som hun har lagt ut på hotellets facebookside.

– «»I dag har hotellstreiken dessverre rammet også Fefor. Nå gjør vi det vi kan og må, for at gjestene våre ikke skal bli skadelidende. Og kanskje viktigst av alt akkurat i denne tiden: At alle konfirmantene våre skal få feire sin store dag slik de har planlagt«», skriver hun på hotellets facebookside.

Info om fefor på facebook

VIL IKKE KOMMENTERE: Ledelsen ved Fefor Høifjellshotell ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK, men viser til innlegget som er lagt ut på Facebook.

– Det er eksempler på andre steder der de har hatt konfirmasjoner i dag til tross for streik og uten streikebryting. Der har ledelsen gått i dialog med de ansatte og gjester i god tid og fått til gode løsninger uten å bryte reglene, sier Grandalen.

Han håper at ledelsen ønsker å snakke med de ansatte og finne gode løsninger.

– Det er viktig å huske på at de ansatte på et tidspunkt skal tilbake til jobben på hotellet når streiken er over, sier Grandalen.

Horten ønsker heller ikke å si om det bare var i helgen på grunn av konfirmasjoner hun holdt åpent eller om hun vil jobbe for å holde åpent videre selv om streiken fortsetter.

Ved Fefor Høifjellshotell er 15 av de 22 ansatte i fellesforbundet i streik nå.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Leteaksjon i avsluttet

  Leteaksjonen på Valdresflya i Oppland er nå avsluttet. Begge personene sjekkes av helsepersonell, melder politiet.

 • Leteaksjon på Valdresflya

  En skuterpatrulje er sendt ut for å lete etter en person som har kommet bort fra turkameraten sin på Valdresflya i området. Det er dårlig vær i området og ikke mulig å fly med helikopter. Letemannskapene har hatt telefonkontakt med vedkommende.

  Laster Twitter-innhold
 • Uavgjort etter tredje periode

  Storhamar leia 2–1 over Frisk Asker til det berre var minutt att av kampen. Så utlikna Frisk Asker. Og kampen går til sudden death.