NRK Meny
Normal

Hele bygda på dugnad for å redde samfunnshus

Bygdefolket i Brydalen i Tynset ofret sommeren for å bygge en spektakulær utescene i et juv.

Den vesle bygda Brydalen i Tynset kommune, er i ferd med å rigge en stor happening i en av bygdas attraksjoner. For å få til dette må hele bygda være med.

AMFI I JUV: Elisabeth Jæger Rusten, Børre Nilsen og Nicolay Venstad er tre av ildsjelene som har lagt ned mange dugnadstimer for å bygge amfi i juvet Spekehogget.

– Vi har god kontroll, så vi blir ferdig til helga. Vi har igjen noen småting, sier Nicolay Venstad, mens han hamrer inn de siste spikrene.

Bygdefolket i Brydalen i Tynset har lagt ned over 2 000 dugnadstimer for å bygge et spektakulært amfi i det nedgrodde juvet Spekehogget. Amfiet har 600 sitteplasser - Brydalen har 80-90 innbyggere.

Amfi laget ved Speka, Brydalen.

SPEKA: Amfiet er bygget i en skråning ned mot elva Speka.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Til helga inviterer Brydalen ungdomslag til to dagers folkefest med flere artister på den nye scenen.

Alle med på dugnad

Inntektene skal gå til å redde bygdas samfunnshus. Det spesielle er at det bor under 100 personer i Brydalen.

– Jeg tror alle har vært med på dugnaden, sier Børre Nilsen.

Det hele startet som en redningsaksjon for samfunnshuset i bygda. De trengte et arrangement for å få inn penger.

– Vi tenkte først på en liten intimkonsert på en fjelltopp, men isteden fant vi denne perla her, sier Elisabeth Jæger Rusten.

Amfi ved Speka i Brydalen

DUGNAD: Bygdefolket har brukt over 2000 timer på å bygge amfiet ved elva Speka og juvet Spekehogget.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Konsert

En bratt skråning ned mot elva Speka danner et naturlig amfi, og her har de bygget benker og en scene. Elva kommer fossende ut fra et juv noe som gir spesielle omgivelser for scenen.

– Det har blitt helt fantastisk. Det har blitt mye bedre enn det vi så for oss. Vi er kjempestolt og veldig fornøyd, sier Jæger Rusten.

I helga blir det todagers familiefestival i Spekehogget i den vesle bygda Brydalen i Tynset. Arrangementet inneholder utekonsert, bakkeløp, servering og familieaktiviteter.

– Vi håper det kommer 500 stykker til konserten i Spekehogget, sier Nilsen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • En bil av veien

    En bil har kjørt av veien på fylkesvei 250 mellom Vingrom og Vingromsåsen. Utforkjørselen skjedde om lag 8 kilometer fra Vingrom. En mann var i bilen, men han skal være ute av kjøretøyet.

  • Telenor-ansatte i Gjøvik reagerer

    Telenor-ansatte reagerer på at 23 ansatte i Gjøvik må slutte som et ledd i omorganiseringen. Det sier en av de ansatte, Lise Randi Bjørnstad. El og IT-forbundet mener at dette vil føre til forverret arbeidsmiljø for de gjenværende.

    Lise Randi Bjørnstad
    Foto: Ruth Barsten / NRK