NRK Meny

Har liten tro på endringer

NHO-lederen i Hedmark og Oppland sier det er mye positivt i Innlandsstrategien til AP, men har liten tro på de store endringene. Høyre betegner planen som et mageplask.

Christl Kvam

Regiondirektør i NHO, Christl Kvam fulgte pressekonferansen til Arbeiderpartiet i dag. Hun er positiv til planen, men har liten tro på endringer.

Foto: Halvor Mykleby / NRK
Bylinebilde Knut Røsrud
Journalist

Artikkelen er flere år gammel.

– Det er ingenting som står i denne planen som burde være ukjent for statsministeren av utfordringer for vår region. Han har hatt åtte år på gjøre noe med det og det å tro at de neste fire årene skal endre dette har jeg liten tro på, sa regiondirektøren i NHO, Christl Kvam, etter at Innlandsstrategien til Arbeiderpartiet ble lagt fram i formiddag.

Hun sier likevel at det er mye positivt i planen og viser blant annet til at forskning, kompetanse og utdanning er så sentralt plassert i strategiplanen.

– Det er nye tanker og veldig positivt, sier hun.

Kvam er også veldig positiv til at et politisk parti er opptatt av regionen og legger fram en helhetlig strategi. Hun mener dette er problemstillinger og tiltak som er like relevante for alle politiske partier og håper dette blir tatt tak i uansett hvilket parti som vinner valget.

Mageplask

Gunnar Gundersen

Gunnar Gundersen, Høyre.

Foto: Stortinget

Høyre er svært kritisk til planen og mener den inneholder lite nytt.

– I forhold til forventningene som er dratt opp nærmer dette seg et mageplask, sier Gunnar Gundersen som er 1. kandidat til Hedmark Høyre.

Han sier at opposisjonen på Stortinget lenge har etterlyst mange av tiltakene, som forskning og utvikling av samferdsel.

– Det meste av dette kunne regjeringen gjort noe med etter åtte år i regjering, sier Gundersen.

Positiv høgskolerektor

Rektoren ved Høgskolen i Gjøvik, Jørn Wroldsen, er langt mer positiv. Han peker særlig på at forskning og utdanning har en så sentral plass i Innlandsstrategien.

– Strategien har de punktene jeg hadde håpet på, sier han og er ekstra fornøyd med at det gis signaler på utbygging av bygningsmassene ved høgskolene. Høgskolen i Gjøvik er beregnet for 1000 studenter. Nå går det 3000 der.

– Jeg håper det snart kommer en beslutning i statsbudsjettet, hvis ikke har vi store utfordringer, sier han.

Han mener formuleringene i planen er så forpliktende at han har tro på at det vil bli gjennomført og dermed gi høgskolen på Gjøvik et skikkelig løft.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND