NRK Meny
Normal

Får spille på Briskeby

Ham-Kam får spille sine hjemmekamper på Briskeby i sommer. Det lover fotballforbundet etter utbyggingsvedtaket i kommunestyret onsdag kveld.

Briskeby forsinkes?
Foto: Jørn Nordli / NRK

Naboene på Briskeby vurderer fortsatt om de skal klage vedtaket inn for Fylkesmannen.

- Men heller ikke en slik klage vil endre noe. Nå får Ham-Kam beholde lisensen, og spille eliteserie hjemme på Briskeby i år, lover informasjonsleder Roger Solheim i Norges Fotballforbund.

Klart til sesongen 2007

Den nye stadion, med tribuner i to etasjer, vil koste minst 225 millioner kr. Hvis alt går som planlagt med byggesøknaden, starter anleggsarbeidet til sommeren.

- Målet er at nye tribuner skal tas i bruk til sesongen 2007, sier styreleder Erik Stensrud i Hamar Sportsanlegg AS.

Hele "nye" Briskeby, med blant annet næringsarealer, skal stå ferdig til sesongen 2009.

Lønnsomt

 

Roger Solheim
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

- Vi er glade på Ham-Kams vegne for vedtaket som kommunestyret fattet. Også for norsk fotball vil et nytt moderne stadion på Briskeby bety mye, sier Solheim i fotballforbundet.

- Erfaringene viser at nye og bedre anlegg trekker mer publikum. Ham-Kam kan regne med betydelig økning i tilskuertallet med et nytt stadion. Det betaler seg å investere i nye anlegg, sier han, og ser ikke vekk fra at det også kan bli landskamper, i hvert fall i aldersbestemte klasser, på nye Briskeby.

Viktig vedtak

Også direktør i Ham-Kam, Truls Haakonsen, ser lyst på framtida etter vedtaket i kommunestyret. Han tror en eventuell klage fra naboene på vedtaket vil bli avvist.

- Dette var et viktig vedtak. Nå får vi prøve å komme i dialog med naboene. Vi skal i hvert fall gjøre vårt for å finne en løsning, sier Haakonsen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang