Griseflaks!

Ei purke på rømmen med sju grisunger kom fra det med livet i behold på riksveg 15 i Vågå.

grisefamilie på vift

Sjåføren til en dyretransport stoppet og berget livet til grisefamilien som hadde rømt fra Klones i Vågå.

Foto: Tor Arild Hidemstrædet

– Vi kom rundt svingen og der gikk det ei purke med fullt av grisunger midt i vegen, sier bussjåfør Tor Arild Hidemstrædet fra Skjåk.

Sammen med en sjåfør fra en dyretransport (!) fikk han reddet grisefamilien fra å bli påkjørt. Grisefamilien hadde rømt fra garden Klones og spankulerte midt i den trafikkerte riksveien mellom Vågåmo og Lom.

– Vi stoppet trafikken og fikk etter litt strev jagd grisene oppi garden igjen. De var nokså greie å få hjem igjen, så i løpet av få minutter var veien ryddet igjen, sier Tor Arild Hidemstrædet.

griser på rømmen

Sjåfør Tor Arild Hidemstrædet har fått mange reaksjoner på Facebook etter at han la ut bilder av redningsaksjonen på rv 15 i Vågå.

Foto: Tor Arild Hidemstrædet

Det var torsdag i forrige uke bussjåfør Tor Arild Hidemstrædet fra TrønderBilene måtte stoppe for purka med alle grisungene på rv 15 ved Klones gård i Vågå.

– Jeg fikk ikke lagt ut bildet før i dag. Etterpå har jeg fått stor respons på bildene, sier Hidemstrædet, som aldri før har måttet redde griser fra trafikkdøden.

Fikk opp grinda

Eier av Klones, Arvid Mæland, var på Hardangervidda da han fikk vite om hendelsen.

– Grisepurka hadde rømt ved å få opp bolten på bingen sin. Når det er så varmt, har vi dørene stående oppe for å få god lufting.Og da har hun kommet seg ut og tatt med hele familien sin på riksveien, sier Mæland.

Han sier at det vegen ikke er noe egnet sted å være på vift for en grisefamilie, men det var noen turister som syntes det var eksotisk.

– Vi har tidligere hatt kviger og sauer som har rømt, men dette er første gang noen av de vel tusen grisene våre har kommet seg ut på veien, sier Arvid Mæland.

Han har nå fikset bolten, så ikke grisefamilien skal rømme igjen.