NRK Meny
Normal

Gjøvikbanen stengt: Håper å rekke Oslo-rushet

Morgentogene på Gjøvikbanen kom seg aldri til hovedstaden. Flere avganger er innstilt og feilen er ikke funnet.

Innstilte avganger på Gjøvikbanen

INNSTILT: Toget tar deg ikke fram mellom Jaren og Gjøvik i dag.

Foto: Erlend Moe / NRK

– Bane Nor har foreløpig ikke klart å finne ut akkurat hva som er feil, men det er en feil på strømtilførselen og det er nærliggende å tro at feilen kommer som følge av snøfallet i natt, sier daglig leder for NSB Gjøvikbanen, Erik Storhaug.

Banen er stengt mellom Gjøvik og Jaren og det er satt opp busser på strekningen, men mange har fått en forsinka start på dagen etter at morgentoget fra Gjøvik fikk en brå stopp ved Reinsvoll og passasjerene evakuert.

– I etterkant har det trafikkmessig gått forholdsvis greit fra Jaren og inn til Oslo, men på den andre siden har det vært travelt. Det er jo absolutt ikke dette vi ønsker for kundene våre, sier Storhaug.

Laster Twitter-innhold

Togsett ute av drift

Flere av togsettene på Gjøvikbanen står parkert ved Gjøvik og kan derfor heller ikke brukes før feilen er funnet og rettet. Det er helt uavklart hvor lang tid det vil ta før togene går som normalt.

– Nå er håpet at det skal være i orden til ettermiddagsrushet ut av Oslo setter i gang. Toget som går fra Oslo klokka 13 er på Jaren en drøy time senere og vi håper det skal kunne fortsette helt til Gjøvik, sier han.

Skal du ut og reise, får du oppdatert status på nsb.no og i NSBs app.

Laster kart, vennligst vent...

Stengt mellom Jaren og Gjøvik.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Nei til mottak på Rondablikk

    Politikere og administrasjon i Sel kommune sier nei til nytt asylmottak på Rondeslottet hotell, melder GD. I går ble det kjent at UDI vil etablere et mottak for asylsøkere med truende /voldelig adferd i kommunen. Ordfører Dag Erik Pryhn sier imidlertid til NRK at han frykter det ikke spiller noen rolle hva kommunen mener i saken.

  • Bekymret for Hadeland-splitting

    Gran bygdeliste, Gran Frp og MDG i Gran vil at Hadelandskommunene i fellesskap skal forhandle både med Innlandet og Viken om framtidig fylkestilhørighet. Det skriver avisa Hadeland. Kommunestyrene behandler spørsmålet om fylkestilhørighet torsdag.

  • Isblokk fra vogntog traff personbil

    Et rødt vogntog på tur nordover mistet isblokk fra taket og traff en personbil på tur sørover på E6 i Moelv. Det er store skader på bilen og den er ikke kjørbar. Det er ikke snakk om personskader, melder politiet.