NRK Meny
Normal

Gjemselund kan bli stengt

Uten kommunalt tilskudd vil Gjemselund stadion bli stengt 1. januar.

Gjemselund

Kassa til Kongsvinger Sportsanlegg AS er snart tom. Dermed går det mot avvikling av selskapet og en stengt Gjemselund stadion.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Kassa til Kongsvinger Sportsanlegg AS er snart tom. Dermed går det mot avvikling av selskapet og lukkede dører på Gjemselund, skriver Glåmdalen.

Selskapet eies av Kongsvinger kommune, KIL Toppfotball og Kongsvinger Allianseidrettslag.

– Vi har ingen egenkapital å tære på. Derfor ser vi ikke noe grunnlag for videre drift. Konsekvensen er et stengt Gjemselund fra 1. januar, sier styreleder Thomas Trømborg til Glåmdalen.

Trenger mer penger

En vil videreføre drift og vedlikehold på et minimumsnivå for å unngå skader på anlegget. Selskapet trenger 1,6 millioner kroner for å holde anlegget åpent.

I et styremøte nylig gjorde man følgende vedtak: Med mindre Kongsvinger kommune sikrer forsvarlig økonomisk drift gjennom kommunalt tilskudd, ser
selskapets styre seg nødt til å stanse all utleie og drift av Gjemselund, inkludert kunstgressbanene fra og med 01.01.2011.

Kan ikke love midler

Rådmannen i Kongsvinger kommune kan ikke love midler, men saken kommer trolig opp allerede torsdag. Vi skal drøfte kommunens budsjett for 2011 torsdag.

– Tilskudd til Kongsvinger Sportsanlegg er ikke satt opp til kommunestyret, men jeg regner ganske sikkert med at det blir tema. Ikke minst siden mangelen på midler gjelder allerede fra årsskiftet. Resultatet blir det opp til politikerne å avgjøre, sier rådmann Bernhard Caspari til Glåmdalen.