NRK Meny
Normal

Fridde under Staut-konsert

Eidsbugarden, juli 2012: Staut spiller, det er fullt foran scenen på Vinjerock. Midt blant publikum går Stine Hillestad ned på kne - og frir til kjæresten!

Frieri på Vinjerock

Foran scena, midt i folkemengden, foregikk frieriet. Den opprinnelige planen var at det skulle skje på scena.

Foto: Joakim Mangen / Vinjerock

– Jeg bestemte meg dagen før for at jeg skulle gjøre det, sier Stine Hillestad.

Hun forteller at det var god stemning på fjellet, at mange av parets venner var tilstede, og at hun derfor syntes det var en passende anledning å fri til kjæresten Helje Borud.

– Jeg var veldig spent. Men allerede dagen før, på fredagen, fikk jeg hjelp av en venn til å lage en improvisert ring. Vi graverte til og med inn «Vinjerock 2012», sier hun.

Stine og Helje har begge vært frivillige på rockefestivalen Vinjerock ved Eidsbugarden i flere år. Det var også der, blant lyng, telt, fjellvann og primus at de falt for hverandre.

Egentlig hadde Stine planlagt å fri på scenen, under Staut-konserten. Men tiden ble for knapp, istedet gikk hun ned på kne i folkemengden foran scena.

– Etter at vi hadde tatt en dans slo jeg til, sier hun.

– Da Stine gikk ned på kne tenkte jeg at dette var helt riktig, sier Helje.

Fikk passet påskrevet

Paret har vært sammen i sju år, så Helje sier selv at han fikk passet sitt påskrevet.

– Vi har vel tidligere snakket om at dette var noe vi skulle gjøre i fellesskap og når det passet for begge to, men så ble jeg rett og slett tatt innersvingen på, smiler han.

(Artikkelen forsetter under bildet)

Forlovelsesring

Forlovelsesringen Stine fikk laget - dagen før frieriet.

Foto: Joakim Mangen / Vinjerock

Helje sier at han tror menn ofte kan være trege med å fri til kjæresten, iallefall i situasjoner hvor man har vært sammen i mange år.

– Da vet du veldig godt om dette fungerer eller ikke, og menn kan nok trenge et lite spark bak, sier han.

Han sa ja!

Helje svarte selvfølgelig ja på frieriet under Staut-konserten, og førstkommende lørdag skal paret bli gift. Bryllupet skal stå på slottskapellet på Akershus festning, og i følge Stine blir det et drømmebryllup.

– Jeg har ikke tenkt så mye på bryllup tidligere, men jeg må innrømme at dette blir et drømmebryllup. Og når drømmeprinsen får på seg uniform kan jeg ikke si noe annet, ler hun.

Bryllupsreisen går naturlig nok til Vinjerock, hvor begge skal være frivillige, også i år.

Vi skal flytte til Elverum i sommer og det er mye som skjer, så vi har ikke tid til noe annet. Men vi skal på Vinjerock uansett, så da tar vi det der,. Vi skal ha noen vakter og jobbe litt, men det gjør ingenting, sier Stine.

Og som en kuriositet kan det nevnes at Aasmund O. Vinje, som festivalen er oppkalt etter, selv la bryllupsreisen si til Eidsbugarden.