NRK Meny
Normal

Kom til Hamar i dag - se historien om flygelet

I dag kom det nye Steinway-flygelet til Hamar kulturhus som håper det vil trekke verdensstjerner til byen. Se minidokumentaren om hvordan pianist Håvard Gimse plukket ut det beste flygelet på fabrikken i Hamburg.

Det nye Steinway-flygelet kom i dag til Hamar kulturhus.

Det nye Steinway-flygelet kom i dag til Hamar kulturhus.

Se minidokumentaren om flygelet lenger ned i artikkelen.

Med kyndige hender blir det nye flygelet forsiktig trillet ut av lastebilen og inn i det nesten ferdige kulturhuset.

Inne venter både en stolt ordfører, kulturhusleder og administrerende direktør i Sparebanken Hedmark. De håper alle på at flygelet nå vil gjøre Hamar kulturhus attraktivt for kjente pianister.

Flygelet er av D-klassen og blir av mange betegnet som verdens beste flygel. Det koster 1,2 millioner kroner og er en gave fra Sparebanken Hedmark til kulturhuset.

Andsnes først ut

2. februar skal flygelet tas i bruk for første gang, med Leif Ove Andsnes bak tangentene, og sammen med Det Norske Kammerorkester.

Det blir også første gang Kirsten Flagstad-salen skal brukes. I dag la Sparebanken Hedmark ut 300 gratis billetter til konserten. Det blir loddtrekning blant dem som melder seg på bankens nettsider.

Minidokumentar: Slik fant Håvard Gimse det beste flygelet

I slutten av oktober reiste den anerkjente pianisten Håvard Gimse fra Kongsvinger til Steinway-fabrikken i Hamburg for å finne det beste flygelet for kulturhuset i Hamar. På fabrikken fikk han seks flygler til utprøving. Etter tre timer med intens prøvespilling valgte han ut flygelet som i dag kom til Hamar.

Se dokumentaren om hvordan Gimse fant det beste flygelet her:

Håvard Gimse reise i slutten av oktober til Steinway-fabrikken i Hamburg for å plukke ut det beste flygelet til det nye kulturhuset i Hamar.

Se minidokumentaren om hvordan Håvard Gimse fant det beste flygelet til Hamar.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Treningspause for Johaug

  Therese Johaug har tatt en lang pause i treningen ettersom hun fikk skjerpet dopingstraffen med tre måneder og må stå over hele sesongen. Hun sier til VG at hun må jobbe for å finne seg sjøl igjen. Hun er fast bestemt på å komme tilbake neste vinter.

  Therese Johaug
  Foto: Håvard G. Hagen / NRK
 • Menighetsråd kan miste makt

  Regjeringen har sendt på høring et forslag til ny kirkelov. 1200 menighetsråd og kirkelige fellesråd landet rundt kan miste lokal makt og pengestøtte. All kirkelig aktivitet kan også bli styrt fra Kirkemøtet og kirkens sentralforvaltning i Oslo.

 • Dømt for å ha tent på hus

  To menn i 20-åra er dømt for å ha tent på en bolig på Jevnaker i mai 2014. Det skriver Hadeland. Huset var tomt og ble brukt som en avlastningsbolig for barn. Ifølge avisa slipper de to å sone i fengsel på grunn av tungtveiende personlige forhold.