NRK Meny
Normal

Kom til Hamar i dag - se historien om flygelet

I dag kom det nye Steinway-flygelet til Hamar kulturhus som håper det vil trekke verdensstjerner til byen. Se minidokumentaren om hvordan pianist Håvard Gimse plukket ut det beste flygelet på fabrikken i Hamburg.

Det nye Steinway-flygelet kom i dag til Hamar kulturhus.

Det nye Steinway-flygelet kom i dag til Hamar kulturhus.

Se minidokumentaren om flygelet lenger ned i artikkelen.

Med kyndige hender blir det nye flygelet forsiktig trillet ut av lastebilen og inn i det nesten ferdige kulturhuset.

Inne venter både en stolt ordfører, kulturhusleder og administrerende direktør i Sparebanken Hedmark. De håper alle på at flygelet nå vil gjøre Hamar kulturhus attraktivt for kjente pianister.

Flygelet er av D-klassen og blir av mange betegnet som verdens beste flygel. Det koster 1,2 millioner kroner og er en gave fra Sparebanken Hedmark til kulturhuset.

Andsnes først ut

2. februar skal flygelet tas i bruk for første gang, med Leif Ove Andsnes bak tangentene, og sammen med Det Norske Kammerorkester.

Det blir også første gang Kirsten Flagstad-salen skal brukes. I dag la Sparebanken Hedmark ut 300 gratis billetter til konserten. Det blir loddtrekning blant dem som melder seg på bankens nettsider.

Minidokumentar: Slik fant Håvard Gimse det beste flygelet

I slutten av oktober reiste den anerkjente pianisten Håvard Gimse fra Kongsvinger til Steinway-fabrikken i Hamburg for å finne det beste flygelet for kulturhuset i Hamar. På fabrikken fikk han seks flygler til utprøving. Etter tre timer med intens prøvespilling valgte han ut flygelet som i dag kom til Hamar.

Se dokumentaren om hvordan Gimse fant det beste flygelet her:

Håvard Gimse reise i slutten av oktober til Steinway-fabrikken i Hamburg for å plukke ut det beste flygelet til det nye kulturhuset i Hamar.

Se minidokumentaren om hvordan Håvard Gimse fant det beste flygelet til Hamar.