NRK Meny
Normal

Flyakrobatikk i Elverum

Det er nordisk mesterskap i flyakrobatikk i Elverum i helga. NRK satte et kamera ytterst på vingen på dette flyet. Se den spektakulære videoen her!

Denne helga er det nordisk mesterskap i aerobatic - eller flyakrobatikk - i Elverum.

HUSK Å VENDE NESA OPPOVER I TIDE: Pilot Steinar Østby stuper loddrett ned under nordisk mesterskap i Elverum i helga.

- Jeg klarer bare 10-15 minutter om gangen med denne typen flyging, da er jeg dødssliten. Og det holder med 2-3 ganger pr. dag, da sover jeg godt om natta, sier flyakrobat og pilot Steinar Østby.

Han stiller i klassen "advanced" under stevnet, og det spørs hvordan en uerfaren passasjer hadde taklet de manøvrene som Østby presterte under konkurransen.

Memorerer øvelsene på forhånd

Aerobatic heter denne sporten, et annet ord for flyakrobatikk. Norges Luftsportsforbund har mesterskap 13.-16. august på Starmoen i Elverum.

Både pilotene og dommerne bruker en egen metode for å memorere før øvelsene. Ved hjelp av kroppsbevegelser og lekefly etterlikner de øvelsene slik de er planlagt.

Starmoen brukes mye til flysport, og er rikssenter for seilflyging.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tilsynssak ved Metallco

    Arbeidstilsynet oppretter tilsynssak ved bedriften Metallco på Eina i Vestre Toten, etter ulykken fredag der to ansatte omkom. Avgjørelsen ble tatt onsdag etter et møte mellom flere statlige etater, skriver Oppland Arbeiderblad.

  • Vil ha fengsel for jaging av bjørn

    Aktor la ned påstand om fengsel i seks måneder for en mann fra Hedmarken som er tiltalt for å ha latt hundene sine jage ei binne med to unger i Elverum i mars i fjor. Mannen nektet straffskyld da rettssaken startet i Eidsivating lagmannsrett i dag.

  • Inngått millionavtale

    Strand Unikorn på Moelv har inngått avtale med Felleskjøpet Rogaland Agder om handel på norsk korn. Avtalen har en årlig verdi på opptil 100 millioner norske kroner, skriver konsernet i en pressemelding.