NRK Meny
Normal

Fire uker varetekt for drapssiktet

Den 48 år gamle mannen som er sikta for drapet på ei kvinne i Grue, ble i Glåmdal tingrett i dag varetektsfengsla i fire uker med brev og besøkskontroll.

Iren Johnsen Dahl

FIRE UKER: Politiadvokat Iren Johnsen Dahl vil ha fire uker varetekt for den siktede i Grue-drapet.

Foto: Anne Kari Løberg / NRK

Kjennelsen er i samsvar med politiets krav.

Også den sikta går med på fengslinga, for at politiet skal få tid til å gjøre flere undersøkelser. Det opplyser forsvarer Jan Erik Myrvold.

Fengslingsmøtet i Kongsvinger foregikk for lukkede dører. Siktede var selv med på fengslingsmøtet som varte fra kl 12 til kl 13 tirsdag formiddag.

.

Drap Kirkenær

DREPT: En kvinne ble funnet drept i en bolig i Kirkenær torsdag i forrige uke.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

Den 48 år gamle mannen er siktet for drapet på en kvinne på Kirkenær i Grue kommune i forrige uke. Han var i dårlig psykisk forfatning da han ble tatt hånd om av politiet og overlatt til helsetjenesten.

Siktede ble mandag overlatt til politiet fra Sanderud psykiatriske sykehus. Han skulle egentlig avhøres samme dag, men mannens helsemessige tilstand førte til at avhøret ble utsatt.

– Han er ikke avhørt enda og ut i fra hans helsetilstand er det ikke sikkert at han kan avhøres før i neste uke, sier mannens forsvarer, Jan Erik Myrvold, til NRK i dag.

48-åringen har tilbragt natta på Kongsvinger politistasjon.

Politiet har funnet en kniv som settes i forbindelse med drapet, men vil ikke si hvor kniven ble funnet eller hva slags type kniv det er.


SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND