NRK Meny
Normal

Fire personer evakuert etter at tak blåste av

Over 120 kvadratmeter med tak blåste av et Coop-bygg i Rogne i Øystre Slidre i natt. Fire personer som bor i en leilighet i bygget måtte evakuere.

Hustak blåste av

FRYKTER MER VIND: Halve taket blåste av Coop-bygget i Rogne i Øystre Slidre i natt. Det er fare for at resten av taket skal forsvinne, og hele området rundt butikken er sperret av.

Foto: Sigrid Havig Berge

Politiet ble varslet om hendelsen ved 3-tida i natt.

– Vi fikk melding via 110-sentralen at taket på Coop-bygget i Rogne i Øystre Slidre var i ferd med å blåse av. Der er det også en leilighet som det bor to personer i og de hadde besøk av to personer, forteller operasjonsleder ved Vestoppland politidistrikt, Kristian Bjånes.

– Jeg har sittet her noen timer nå og passer på at ingen skal bli skadd om flere takplater blåser ned.

Paul Ivar Bærøy, eiendomskoordinator, Coop Rogne

De fire personene følte seg utrygge og hadde kommet seg ut på egen hånd da politiet kom til stedet.

– Ingen av dem var skadd, men alle ble tatt hånd om av kommunenes kriseteam. De er nå innlosjert på Fagernes hotell, sier Bjånes.

Tak blåste av Coop

PASSER PÅ: Coop-sjef Paul Ivar Bærøy passer selv på butikken i Rogne nå.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

Coop-sjefen passer på bygget

Det har blåst av rundt 120 kvadratmeter av taket, og det er fortsatt sterk vind i området.

– Det er igjen rundt 100 kvadratmeter av taket og det er fare for at også dette kan blåse av. Meteorologisk institutt melder at vinden fortsatt vil være hard utover formiddagen, sier Bjånes.

Politiet har avsluttet arbeidet på stedet, og har overlatt situasjonen til eieren av Coop-bygget.

– Jeg har sittet her noen timer nå og passer på at ingen skal bli skadd om flere takplater blåser ned, sier eiendomskoordinator i Coop i Rogne i Øystre Slidre, Paul Ivar Bærøy.

Han ble varsla i 4-tida i natt om hendelsen.

– Det ser ut som det er to store flak har blåst ned på bakken. Et flak har bretta seg innover. Det blåser kraftig enda og om det kommer noen skikkelige kast så kan resten blåse ned, forteller Bærøy.

Nå har han snakket med forsikringsselskapet og avventer videre sikring av bygget.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ber om erstatning for fornærmet

  Bistandsadvokat Eva Frivold mener at mannen som er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i Trysil, bør betale henne mellom 175 000–200 000 kroner. Årsaken er lengde på den angivelige voldtekten som, ifølge kvinnen, skal ha vart i 60–90 minutter.

 • Vil ha fengsel for voldtektstiltalt

  Aktor la ned påstand om seks år fengsel for mannen som er tiltalt for en overfallsvoldtekt i Trysil i mars i år. Ifølge tiltalen skal mannen ha overfalt en kvinne på en parkeringsplass i Trysilfjellet og voldtatt henne. Han nekter straffskyld.

 • Nytt nei til gjenopptakelse

  Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker har nok en gang sagt nei til å gjenoppta saken rundt brannen på Øvre Sukkestad gård i 2010.Det skriver avisa Oppland Arbeiderblad. Mannen insisterer på at han er uskyldig dømt.

  Brann Østre Toten
  Foto: Jon Harald Gjesdal