NRK Meny
Normal

Feirer 100-årsdagen med golfturnering

Golf og fyrstekake. Hva kan være bedre på 100-årsdagen, tenkte Christian W. Lindemann, som valgte å feire dagen med golfturnering.

Golf og fyrstekake. Hva kan være bedre på 100-årsdagen, tenkte Christian W. Lindemann, som valgte å feire dagen med golfturnering.

SPREK 100-ÅRING: Christian Lindemann holder seg i form med golf-spilling. Reporter: Ola Bjørlo Strande. Fotograf: Einar Langholen-Schulstad

– Jeg syns det var et godt slag, og forholdsvis langt, sier Christian Lindemann fornøyd etter et av dagens slag på Atlungstad golfbane i Stange.

Christian Wilhelm Lindemann

I SVING: Christian W. Lindemann feiret 100-årsdagen sin på golfbana på Atlungstad.

Foto: Stein S. Eide

100-åringen er trolig norges eldste golfspiller. Han begynte å spille da han var 88 år og nå, 12 år senere, er han like ivrig.

– Det er spennende og moro å se hvor ballen havner til slutt. Den rullet ikke ned i sandkassen der nå da, sier han tilfreds.

Han begynte først å spille i Mjøsen Golfklubb, men da Atlungsstad Golf åpnet i 2007 ble han med i den nye klubben. Han sier læringskurven har vært bratt.

– Han slår ikke så langt, men har slår rett, sier daglig leder ved Atlungstad Golf, Pål-Jan Stokke.

Har sin egen caddy

100-åringen spiller for å få mosjon og« holde det hele gående», som han sier.

På 100-årsdagen i dag, valgte han å være med på turnering med de andre seniorene i golfklubben. Og etterpå feiret de med fyrstekake. Nesten 80 stykker var med.

– Det er jo fenomenalt, og alle har til og med gratulert meg med dagen, sier jubilanten.

Christian går for det meste rundt på banen selv, men har med seg sin egen caddy til å kjøre den lille elektriske golfbilen og finne fram riktige køller.

– Det er en ære for meg å være med, sier Bent Kleppe, privatsjåføren som «bare» er 78 år.

Spiller med barn, barnebarn og oldebarn

100-åringen tilhører en familie med stor golfinteresse, men selv beynte han altså ikke før han var 88 år gammel.

Pål-Jan Stokke

FORBILDE: Daglig leder på Atlungstad golf, Pål-Jan Stokke mener 100-åringen er til inspirasjon for de andre.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

– Jeg ville jo bevise at det aldri er for sent, ikke sant. Det puffer meg fram overalt, det å vise at man kan være over 50 når man starter med noe, sier 100-åringen.

I helga er det duket for spill med familien, og det vil si fire generasjoner Lindemann. Det har de gjort de siste åtte-ni årene.

– De som skal være med er han som er her i dag, og så er det hans sønn og så hans sønn igjen og så er det hans sønn igjen.

Motivasjon for de andre

Pål-Jan Stokke, daglig leder på Atlungstad golfklubb, synes det er flott at Lindemann feirer 100-åringen på golfbana.

– Det er helt fenomenalt. Det bør gi motivasjon til de 80 som deltar her i dag. Det er ingen begrensinger, her kan man bare holde på, sier Stokke.

Les også: