NRK Meny
Normal

Falt i Birken - husker ingenting

Debuten i Birkebeinerrennet endte med hjernerystelse for Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre. Men neste år stiller han opp på nytt.

Likevel har Ap-leder Jonas Gahr Støre forberedt seg med både skitrening og riktig mat og drikke.

Intervju med Jonas Gahr Støre før start på Birkebeinerrennet forrige lørdag.

Det var i ei utforkjøring på Midtfjellet det skjedde.

– Jeg vet nå at jeg hadde et fall. Men jeg husker fortsatt ikke noe av hva som skjedde, så jeg har altså slått hodet i fallet, sier Gahr Støre til VG.

Han husker at en hyggelig kvinne spurte om alt sto bra til med han.

Visste ikke hvor han var

– Da var jeg ganske omtåket, og hadde brukket en stav, og var litt i tvil om akkurat hvor jeg var, forteller Gahr Støre til avisa.

– Den søte damen som holdt meg oppe akkurat da skulle jeg gjerne ha møtt for å få vite hva som skjedde.

Støre skulle gjerne takket henne også, og frykter han var litt brysk da han svarte henne.

Men videre ville han, og på en Swix-stasjon nede i bakken fikk han nye staver. Like før mål ble det enda et fall, da han ble litt for ivrig i en sving, og felte en annen løper. Men det gikk greit. Det fallet husker han veldig godt, og fullførte løpet.

Blåmerker og vondt i hodet

Dagen etter hadde han vondt i hodet, og begynte å tenke over at han ikke husket det første fallet. I pannen hadde han blåmerker. Han har også vært innom fastlegen og fått bekreftet at han trolig slo på seg en hjernerystelse. Men det har ikke tatt fra han gleden over rennet.

– For det var faktisk veldig flott, også etter fallet. Men jeg har hørt om folk som har slått hodet, og folk har advart meg mot å stå på for hardt med en gang. For da kan du få vondt i hodet lenge. Jeg har avlyst noen ting og ikke dratt på et par reiser. Det tror jeg var lurt, for nå er jeg en god del bedre, sier Støre til VG.

Gleder seg til neste år

Han innrømmer også at han var litt støl etter å ha gått over fjellet fra Rena til Lillehammer. Men nå gleder han seg til å gå Birkebeinerrennet også neste år. Om det var fallet og hjernerystelsen som var årsak til at han kom tre minutter for seint i mål til å klare merket, vet han ikke.

– Men det inspirerer til å gå neste år også, mener Jonas Gahr Støre.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Il Tempo Gigante i Høyesterett

  Høyesterett avgjør opphavsretten til "Il Tempo Gigante".Caprino Filmsenter saksøkte Hunderfossen familiepark etter at de bygde en berg- og dalbane basert på den populære bilen.Caprino Filmsenter tapte i Tingretten men fikk mehold i lagmannsretten.

  Folk koser seg i berg- og dalbanen på Hunderfossen i Lillehammer.
  Foto: Alexander Nordby / NRK
 • Treningspause for Johaug

  Therese Johaug har tatt en lang pause i treningen ettersom hun fikk skjerpet dopingstraffen med tre måneder og må stå over hele sesongen. Hun sier til VG at hun må jobbe for å finne seg sjøl igjen. Hun er fast bestemt på å komme tilbake neste vinter.

  Therese Johaug
  Foto: Håvard G. Hagen / NRK
 • Menighetsråd kan miste makt

  Regjeringen har sendt på høring et forslag til ny kirkelov. 1200 menighetsråd og kirkelige fellesråd landet rundt kan miste lokal makt og pengestøtte. All kirkelig aktivitet kan også bli styrt fra Kirkemøtet og kirkens sentralforvaltning i Oslo.