NRK Meny
Normal

Skogsmaskiner kan være årsak til brannen

Brannmannskapene fikk like etter klokken 22 tirsdag kveld kontroll over skogbrannen som brøt ut i Stor-Elvdal. Arbeid med skogsmaskiner i området kan være årsaken til brannen.

Skogbrann Stor-Elvdal

KONTROLL PÅ BRANNEN: Brannvesenet hadde vanskeligheter med å få tilgang på vann i området og et brannhelikopter bisto i slukningsarbeidet. Klokka 2315 tirsdag kveld meldte politiet i Hedmark at brannen var slukket.

Foto: Brannvesenet

Skogbrann i Stor-Elvdal

Store brannmannskaper, sivilforsvaret og skogsarbeidere jobber for å slukke skogbrannen ved Løvåsen.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

110-sentralen Innlandet meldte at det hadde begynt å brenne i et skogområde cirka fem kilometer opp mot Løvåsen i Stor-Elvdal klokken 15.40 tirsdag ettermiddag.

Brannen dekket et område på om lag 20x70 meter da brannvesenet fikk melding om skogbrannen.

– Flammene nådde etter hvert noen tretopper, og vinden gjorde at brannen spredte seg, informerte Trond Ola Berg, operasjonsleder i Hedmark politidistrikt tirsdag.

Vindforholdene gjorde at brannen spredde raskt seg ut over et større område.

Forsøker å hindre spredning

Brannmannskapene hadde vanskeligheter med å få tilgang på vann i området. Derfor ble et brannhelikopter rekvirert for å bistå i slukningsarbeidet.

Like før klokken 20.00 tirsdag meldte brannvesenet i Stor-Elvdal at helikopteret hadde kommet på plass og dektok i slukningsarbeid i ytterkantene av området for å hindre spredning.

Bakkemannskapene håpet da at de ville klare å få kontroll på flammene de nærmeste timene.

– Sivilforsvaret og skogsarbeidere i området bistår i slukningsarbeidet, blant annet med å rydde branngater, opplyste Geir Arne Grafsrønningen ved 110-sentralen.

Skogsmaskiner kan ha utløst brannen

Det var et område med produktiv skog som brant tirdag, og skogsarbeidere har jobbet i området.

Operasjonslederen i Hedmark politidistrikt sier arbeidet med skogsmaskiner kan være årsaken til brannen.

– Skogsmaskiner kan være en mulig brannårsak, men det er for tidlig å si sikkert på nåværende tidspunkt, sier operasjonsleder Jan Egil Gilberg ved Hedmark politidistrikt til NRK onsdag morgen.

Ingen husstander var i fare under brannen.

Ved 2315-tiden tirsdag meldte politiet at brannen var slukket. I hele natt har brannvesenet hatt utstyr og folk i området i tilfelle flammene skulle blusse opp igjen.

Skogbrann i Stor-Elvdal

Arbeid med skogsmaskiner i området kan være en mulig årsak til skogsbrannen i Stor-Elvdal.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storhamar tapte – Løke vist ut

  Storhamars håndballjenter tapte 25-34 borte mot Vipers i kveld. Heidi Løke fikk rødt kort. Tapet gjør at Storhamar med all sannsynlighet er ute av gullkampen i årets eliteserie.

 • Trafikkuhell på E16

  Det har vært to mindre trafikkuhell på E16 Kongsvinger, med flere involverte biler. Det er glatt på stedet. Noen involverte er blitt fraktet til legevakten og sjekkes for skader.

 • Lillehammer vant etter forlengning

  Lillehammer hockey vant ettermiddagens semifinalekamp mot Sparta 2-1. Kampen gikk til spilleforlengning. Seiersmålet ble satt inn av Mads Homdrom. Dermed leder både Lillehammer og Storhamar 2-0 i kamper, og ligger godt an til å få møtes i finalen.

  Lillehammer - Sparta
  Foto: Stein Schinstad / NRK