NRK Meny
Normal

Etterlyser mann etter brutalt ran

Politiet etterlyser nå en mann som ble filmet av et overvåkningskamera i Trysil sentrum dagen før det brutale ranet av gullsmedbutikken Gullhjertet. De tror det var flere involvert enn de to som ranet gullsmeden.

Politiet går ut med video av mistenkt mann etter ranet i Trysil.

VIL HA KONTAKT: Politiet vil ha kontakt med denne mannen etter gullsmedranet i Trysil 2. mars. Klokka på overvåkningskameraet går 1 time feil. Mannen ble filmet fra klokka 9.11 og 9.18 1. mars.

Det var på morgenen 2. mars to maskerte menn tok seg inn i en gullsmedbutikk i Trysil. Den kvinnelige innehaveren ble bundet fast og skadet i det svært brutale ranet.

Mannen på videoen kobles til en av bilene som vi har etterlyst etter ranet, sier politiadvokat Henning Klauseie.

Mannen ble filmet av et overvåkningskamera ved en UNO X-stasjon sør i bygda. Politiet etterlyser han som en mulig gjerningsmann.

Fant klærne ranerne brukte

Sporene etter de som ranet gullsmedbutikken i Trysil onsdag morgen stopper foreløpig i Rörbäcksnes i Sverige, der politiet mener de har funnet klærne som ranerne brukte.

Håper å finne DNA på ransklærne

Det er etterlyst to biler i forbindelse med ranet. En hvit Kia Optima, som skal være observert i Trysil dagen før ranet og på ransdagen 2. mars 2016.

Hvit Kia Optima

ETTERLYST: Det er en bil som denne som sammen med en champagnefarget Kia Carens er etterlyst i forbindelse med ranet.

Foto: Ill.foto fra politiet

Og en champagnefarget Kia Carens, årsmodell ca. år 2000.

Ransbil

I SVERIGE: Denne bilen ble observert i Sverige senere på ransdagen.

Foto: Politiet

Det er ingen eier av bilene som har meldt seg til politiet etter ranet, og begge bilene ble observert i full fart ut av Trysil mot Sverige etter ranet, sier Henning Klauseie.

Politiet har fått tips om at den hvite bilen kan ha vært innom en bensinstasjon i Malungen. Svensk politi sjekker videre kameraovervåkning fra den bensinstasjonen.

Ut fra ransofferens forklaring på hvilket språk ranerne snakket tror politiet at de er øst-europeiske.

Kobles til den hvite bilen

Politiet kobler mannen til den hvite Kia Optimaen som ble sett i Trysil dagen før ranet.

Begge bilene var i Trysil samtidig og det ser ikke ut som om de hadde annet ærend der, sier Henning Klauseie.

Stjal gull for over en halv million

BEVISSTE RANERE: Politiet mener ranerne bevisst stjal med seg dyre varer i butikken.

Foto: POLITIET

Ranerne fikk med seg varer til over en halv million kroner. Henning Klauseie sier det virker som om de bevisst har tatt med seg de dyreste varene.

Innehaveren av Gullhjertet som ble utsatt for ranet skal være sterkt preget av det som skjedde.

Hun har vært til behandling hos lege for komplisert brudd i noen fingre og har det også veldig tøft psykisk, sier Henning Klauseie.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Utforkjøring Trysil

    2 personer er sendt til legesjekk, etter utforkjøring på riksveg 25 i Grambolia ved Nybergsund. Ulykken skjedde litt før klokka 11.00. Vegen var stengt en periode, men er nå åpen igjen for trafikk.

  • Trailer veltet i Vang i Valdres

    På E16 ved Kvismoen i Vang i Valdres har en semitrailer kjørt i grøfta og veltet inn igjen i vegbanen. Ifølge politiet er det ikke meldt om personskade. Det er snøslaps på stedet og trafikken dirigeres forbi.

  • 89 kroner å kjøre Moelv-Kolomoen

    Det vil koste 89 kroner for lette kjøretøy å kjøre nye E6 mellom Kolomoen og Moelv, og mindre summer for deler av vegen. Det blir seks bomstasjoner med toveis innkreving, fra 2019 til 2034. Det skriver VG.